perjantai 2. lokakuuta 2009

KappAhl sentään?

KappAhl (linkki) tuli hankittua salkkuun melko alkuaikoina hintaan tasan 42 kr/osake - haaveena kunnon osinko. Tiedossa oli siis että osinko ei tule olemaan sama kuin vuonna 2008 (4,5kr/osake), mutta ajattelin että 33% lasku 3kr/osake olisi mahdollista. Noh... Todellisuus oli sitten vähän eri, eli 1,25kr/osake on siis luvattu joka tekisi 2,9% osinkotuottoa. Syynä tähän lienee vähän liian nopea kasvutahti: tavoitehan oli noin 20-25 uutta kauppaa/vuosi, ja tänä vuonna kauppoja avattiin sitten 28.

Mutta taas KappAhlilla menee kumminkin ihan hyvin: myynti kasvoi 11,2% viimeisen kvarttaalin aikana (jossei uusia oteta mukaan 2,4%) kun taas esim H&M:llä saman ajanjakson aikana myynti laski. KappAhl myöskin jakaa osinkoa jouluna, mikä on kiva - joten en tiedä, taidan jäädä "roikkumaan" nykyisellä osuusmäärällä - onhan osake kumminkin noussut lähemmäs 27% lähtökohdasta.

Muutenhan osakket tuntuisivat olevan "kivasti" laskussa, kaikki viime kuun aikana ostetut jenkkiosakkeet ovat punaisella ja muutenkin viime päivät salkkua punoittanut - olisipa nyt lisää rahaa jotta voisi ostella osakkeita, Nokia alkaa olemaan todella houkuttelevalla tasolla kuten myös esim Fortum...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tuosta parin kolmen vuoden sisällä saa taas huomattavasti tämänvuotista parempaa osinkoa; nythän ne ilmoittivat poikkeavansa osinkopolitiikasta tilapäisesti yleisen taloustilanteen epävarmuuden vuoksi.

Osinko77 kirjoitti...

Pidän siis KappAhl:ista yrityksenä, ja uskon että strategia on hyvä. Mutta kurssi huitelee nyt 55 kr paikkeilla, eli voittoa noin +30%. Kysymys onkin pitäisikö se myydä ja ostaa takaisin jos tippuu esim 45-50kr akselille, kun osingon menetys ei ole kovin iso, vai jäädä holdaamaan? Jos tietäisin tämmöisiin vastauksen aina niin olisin rikas :)