keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Syyskuun salkkukehitys

Syyskuussa salkkui kehittyi myös ihan kivasti:


















Osinkoa tuli tilille 2,79€ (4,13$) joista veroa meni 0,42€ (0,62$) eli käytettäväksi jäi 2,37€. Määrä on laskettu sisään ylläolevaan arvonkehitykseen. Tein vähän syyssiivousta ja kevensin Royal Unibrewin osaa salkusta hivenen kun se oli kehittynyt melko vahvasti, 125 dKr ostettu ja sain myytyä 200 dKr - osakepaino oli vähän liian iso yhdelle osakkeelle. Salkku on voitolla 21,62% tällä hetkellä, mikä on aika kivasti.

Olen kyllä selkeästi ylittänyt tavoitteeni (ja "elännyt yli" budjeetin) saada rahaa sijoitettua, joten tulevaisuudessa sisäänmenevä määrä tulee varmasti laskemaan aika paljon - jossei niin ensimmäisen askeleen kohdalla pitää tarkentaa suunnitelmaa.

Sivuhuomautuksena nettovarallisuuteni on vihdoinkin enään noin -100 000€. Syynä tähän on tietysti asuntolaina: en kumminkaan laske asuntoa varallisuudeksi, koska se on kulu jota ilman valitettavasti Suomessa ei voi olla, ja helposti se voi olla rahareikä sen sijaan että se tuottaa mitään (Vähän mukaillen Robert Kiyosaki:n ajatuksia kirjassa "Rich Dad, Poor Dad").

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

heheh huvittavaa kyllä tämä, jos miettii nettovarallisuuden kautta asioita. Meinaan minulla on nettovarallisuus -4000 e. En omista asuntoa ja "varallisuus" tulee pelkästään sijoituksista. Mutta mikä vetää sitten koko oman nettovarallisuuden negatiiviseksi on opintolaina jota tuli silloin nuoruudessa "liiankin" holtittomasti otettua. Kaikista ärsyttävintä tässä on, että olen jo ollut töissä 2,5 vuotta valmistumisestani (ja säästän melkein 30 % tuloistani) ja silti varallisuuteni on negatiivinen! Varallisuuden rakentaminen on hidasta.

- tuoki

Osinko77 kirjoitti...

Kyllä, varallisuuden keräämistä voi enemmän verrata maratooniin kuin 100m juoksuun - taisipa joku suomalainen suursijoittaja vastatakkin jollekin toimittajalle, joka uuteli "parasta sijoitusta, jolla voi äkkirikastua jos on noin 1000e käytössä" että lottoon vaan kaikki rahat jos kerran pakko äkkirikastua.