torstai 10. elokuuta 2017

Velkavipu otettu käyttöön salkussa - Nordnet SuperluottoYksi yleensä asuntosijoittamisen puolesta nostettu hyvä puoli on mahdollisuus käyttää velkavipua: kun käytät asuntoa vakuutena lainalle niin pankki yleensä myöntää lainaa matalalla korolla kunhan omavastuu-osuus on kohtuullinen (esim 30%). En tiedä yhtään pankkia joka lainaisi vastaavalla lailla osakesijoittajille rahaa, itse kun keskustelin aikoinaan tästä OP:n kanssa niin minun olisi pitänyt laittaa oma asunto vakuudeksi. 

Nordnet Superluotolla (linkki) lainakorko on kohtuullinen, ja vipua ei saa kovin paljon. Mielestäni rajattu vipumäärä on hyvä, velka on vähän kuin moottorisaha: osaavien käsissä hyödyllinen työkalu, mutta osaamaton voi saada sillä todella suurta vahinkoa aikaiseksi. Päätin nostaa noin 21000€ ja hajautin sen kolmeen ostokseen:

  • Schwab US Dividend Equity ETF (SCHD) - ETF:ä seuraa Dow Jones US Dividend 100-indeksiä, ja sisältää 100 osaketta. Osakkeet screenataan niin että niillä pitää olla vähintään 10 vuoden kasvava osinko, yksi osake saa olla enintään 4.5% salkun arvosta jne - suosittelen lukemaan läpi tarkat ehdot (https://www.schwabfunds.com/public/csim/home/products/exchange_traded_funds/portfolio.html?symbol=SCHD ja sieltä "Prospectus" tai https://seekingalpha.com/article/4077438-comparing-schd-sphd-dividend-growth-investments). Osakkeet on vaihtunut n. 13% vuosivauhdilla (Scwab:in Facthsheetistä otettu lukema) ja osinkokasvu-vauhti olisi ollut noin 11.9% keskimäärin. Ostohinta on 44.89$ ja osinkotuotto noin 2.9% - mikäli ETF menestyy hyvin tästä saattaa tulla kivijalka salkussani. ETF ei sisällä REITejä.
  • Tanger Factory Outlet Centers (SKT) - osake on nostanut osinkoa joka vuosi vuodesta 1994, ja maksoin 26.05$ joten saan noin 5.25% tuottoa. En usko Amazonin olevan uhka Tangerille, ja monet SeekingAlphassa näkevät myös Tangerin hyvänä sijoituskohteena. Minulla on myyntihinta 34$ asetettu Tangerille.
  • Powershares S&P 500 High Dividend Low Volatility Portfolio (SPHD) - ETF sisältää noin 50 osaketta, ja luin vuosikatsauksesta että vaihtuvuus on hurja 59%. Yksi osake saa olla korkeintaan 3% salkusta, ja samoin korkeintaan 10 osaketta / ala - enemmän tietoa löyty linkki ja sieltä "Prospectus". Vaikka sekä SPHD että SCHD sisältää osittain samoja osakkeita nämä täydentävät toisiaan - SPHD:ssä on REIT:ejä. Ostohinta oli 40.5$ ja sillä saan noin 3.7% osingon sekä toivon mukaan edelleen noin 13% kasvua osingolle per vuosi. Jakaa myös osinkoa joka kuukausi.

Nämä ostokset ovat sikäli myös tärkeitä että mikä SCHD ja SPHD menestyvät kuten toivon niin taidan sijoittaa niihin ison osan rahoistani - helpottaisi salkunhallintaa huomattavasti. Tavoite on nyt kaikilla saaduilla osingoilla (myös muista osakkeista) lyhentää lainaa, eli saada hieman pakkosäästämistä aikaiseksi. 

Ei kommentteja: