torstai 17. syyskuuta 2009

Osinkojakauma / Syyskuu 09

Osinkoja on taas vaihteeksi tippunut tilille (johtuen Realty Income:sta), ja tästä innostuneena päätin laskea nykyisten sijoitusten osingot:


Hivenen osinkoa siis tulee joka kuukausi, ja talvi/alkuvuosi on melko hyvin katettu - syksyyn pitäisi vielä saada jotain. Määrät ovat vielä todella pieniä (kahvi kuussa), mutta toivottavasti tähän on kiva verrata - ainakin omalta kannalta on tärkeätä motivaation kannalta seurata menestystä: http://www.thesimpledollar.com/2009/07/31/rule-7-watch-your-progress-but-make-it-fun/

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Osaatko antaa vinkkiä mistä osakkeesta/etf:stä saisi osinkoa kerran kuukaudessa?

Osinko77 kirjoitti...

Muutamaan osakkeeseen törmäsin aikoinani:
Realty Income Corp. (O)
Sabine Royalty Trust (SBR)
PIMCO Municipal Income Fund III (PMX)
Penn West Energy Trust (PWE)
Reaves Utility Income Fund (UTG)
- tosin suurin osa näistä oli jotain trusteja tmv, eli olen niihin hivenen skeptinen.

Näköjään todella kattava lista löytyy http://www.monthly-dividend-stocks.com/

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa muistaa, että korkea osinko prosentti ei aina ole hyvä asia. Vaan kanattaa katsoa vähän yhtiöiden tasetta ja miettiä mitä tapahtuu osingon leikkauksen yhteydessä (kts. beta). Olen ite polttanut noiden PWE, HTE, PVX jne. kanssa sormeni jahdatessani korkeita osinkotuottoja ja varsinkin kanadalaisten energiathrustien kanssa pitää muistaa 2011 lainsäädäntö muutos.

- tuoki

Osinko77 kirjoitti...

Totta, noissa trusteissa pitää muutenkin olla tarkkana siitä kuinka kauan niillä on myytävää (jossei siis ole uusiutuvia varoja).

Iso osinko on muutenkin kyllä vähän varoitusmerkki: joko ollaan jaettu viimeiset osingot ulos ja tuotto näyttää hyvältä, tai sitten kurssi on romahtanut jonkun syyn takia - kannattaa siis aina tutkia tarkasti, jos asia näyttää liian hyväksi ollakseen totta niin se monesti myös on sitä.