maanantai 14. syyskuuta 2009

Puskurirahojen säilytys

Tarkoitus oli kirjoittaa siitä että kaikkia puskurirahoja ei kannata makuuttaa säästötilillä (jossei ole tiedossa tarvetta niille), vaan hakea "korkoa-koron päälle" -vaikutusta rahastoimalla ja maksamalla verot vasta rahoja nostettaessa.

Aikoinaan kun tätä tutkailin totesin että vain kaksi rahastoa tuntuisi vastaavan kriteereitä "alhaiset kulut", "matala riskitaso" sekä "alle 10 000e":
Tapiola kassakorko: hallinointipalkkio 0,2%, minimisijoitus 500e, 0/0 merkintä/lunastus
Seligson AAA-rahamarkkinarahasto: hallintointipalkkio 0,18%, minimisijoitus 1e, 0/0 merkintä/lunastus

http://saituri.wordpress.com/2009/06/14/maaraaikainen-tai-saastotili-on-yleensa-huono-paikka-talletella-rahojaan/ -olikin jo selvitetty melko hyvin tuo korkoa koron päälle sekä muutenkin käyty läpi Seligson AAA rahamarkkinarahasto, joten päädyin siihen että linkitän vain siihen.

Itse päädyin aikoina Seligsonin rahamarkkinarahastoon, koska minulla oli jo tili siellä (pidän indeksirahastoista matalien kulujen takia) - tämän lisäksi minulla on myös jonkun verran rahaa säästötilillä, joka on "heti käytettävissä". Mitään huimia tuottoja ei kannata odottaa näistä, esim Seligsonin 6kk tuotto on ollut 0.8% ja tulee tästä laskemaan.

2 kommenttia:

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoitti...

Tässä myös yksi ETF vaihtoehto: http://www.lyxoretf.com/en/quotes/details.php?code=FR0010510800__EUR&country=DE

Osinko77 kirjoitti...

Tuossa siis menisi kauppahintaa itselläni 9€, eli 5000€ se olisi 0,18% sekä osto/lunastus - näillä tuotoilla taitaa olla vähän liian kallis, 0,25% taisi olla 6kk tuotto.