lauantai 26. syyskuuta 2009

Teekay Tankers

Sijoitusten hajauttaminen jatkui, nyt salkkuun tarttui Teekay Tankers (http://www.google.com/finance?q=NYSE:TNK). Osinko-tuotto on todella korkea tällä hetkellä, joten lasken sen varaan että se tulee olemaan pienempi.

Asetin tällä kertaa sijoitukselle jopa tavoitteet: öljynkulutus kasvaa (koska teollisuus alkaa taas vetämään, lehdissä ollut juttua että bensanhinta nousee Suomessa jne jne) joten ensi vuoden puolella oletan että kurssi olisi noin 12-15$ välillä - tällöin asetan jonkinlaisen stoplossin ko. osakkeelle ja valmistaudun luopumaan osasta siitä. Mitenkään varmaahan tämä ei ole, sillä tankkeri-kapasiteetti on kasvanut melko lailla, mutta oletan että jotain tulosta Teekay pystyy kumminkin tekemään koska on 1-3 vuoden spot-sopimuksia olemassa (eli tankkerit eivät tule seisomaan). Aika heppoisin perusteluin tuli tämä osake ostettua, mutta tankkeri-business ei ole rynnänyt ylöspäin tänä vuonna.

Myös http://caps.fool.com/Ticker/TNK.aspx ovat positiivisia (http://www.fool.com/investing/dividends-income/2009/09/01/4-star-stocks-poised-to-pop-teekay-tankers.aspx ) - harkinnassa oli myös Frontline (jota saisi näköjään myös Norjan pörssistä?), mutta koska Frontline nousi 5% ja 2% peräkkäisinä päivinä niin luulin että "juna meni" - nythän se taas vähän laski.

Myös Billy'llä on Teekay:tä (http://investingbilly.blogspot.com/2009/07/teekay-tankersia-ostettu.html sekä muistakseni myöhemmin lisää), sitä kautta pääsin Teekay:n jäljille.

Siivu Teekay tankerssia ostettu hintaan 8,32$/kpl.

Ei kommentteja: