sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Suomen osakkeet kalliita?

Etsiessäni kohteita salkkuun niin olen alkanut olemaan sitä mieltä että osakkeet Helsingin pörsissä tuntuvat olevan melko kalliit, eikä oikein mitään "edullista" P/E ja osinkotuotolla tunnu löytyvän. Myöskään kovin moni yritys ei vakuuta kasvumahdollisuuksillaan, esim Elisa, vaan lähinnä tuntuvat taistelevan nykyisistä positioista.

Tässä artikkeli muutaman suomalaisen osakkeen osinkotuotosta:
http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/article329639.ece

Tässä vähän ennusteita myös aiheesta:
http://www.taloussanomat.fi/porssi/2009/09/18/pohjola-pankki-varo-suhdanneherkkia-osakkeita/200920358/170

Itse himoitsen salkkuuni kyllä esim Konetta, Sanomaa (R-kioski + welho, mutta ne lehdet) ja Fortumia sekä ehkä Stockmannia - mutta näistä ainoastaan Fortum ja Kone tuntuisivat olevan näillä hinnoilla harkitsemisen arvoisia, Fortumilla toi Venäjäriski tosin ja Kone noussut aika paljon...

Vaikka pitäisi suosia suomalaista niin tällä hetkellä tuntuu että on parempiin tuottoihin mahdollisuuksia ulkomailla, joten tällä hetkellä suuntaan ostokseni sinnepäin.

Lisäys: Taisin olla taas väärässä: http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/09/25956&ext=rss, "Avokätistä osingonjakajaa etsivä suuntaa katseen lähinnä Suomeen. Suomi on Pohjoismaiden Eldorado osingonjaossa useimmilla mittareilla mitattuna.".

Ei kommentteja: