keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Kraft Foods

Olen metsästänyt tässä seuraavaa kohdetta salkkuun, ja törmäsin
http://bullero.blogspot.com/2009/09/tieto-sisaan-tieto-ulos.html jossa todettiin että on lisätty Kraftia (http://www.google.com/finance?q=KFT) salkkuun. Itse tässä odotan/pelkään/toivon pientä dippiä osakehintoihin, joten "varma" perus-osake sopisi salkkuun hyvin.

Osinkotavoitteeni on 4%, ja Kraft Foods tarjoaa tällä hetkellä noin 4,4% - eli ylittyy. Laskeskelin myös maksimihinnaksi 45 dollaria DividensValue:n maksimilaskentamallia (lyhyesti: 5v maksimihinnat/osinkotuotto antaa keskimääräiseksi luvuksi 2,58: jaoin tämän hetkisen osinkotuoton tällä luvulla ja sain selville että maksimihinta minkä sijoittajat suostuisivat maksamaan on 45 dollaria: lisää aiheesta http://www.dividendsmatter.com/tutorial-calculating-the-average-high-dividend-yield-model-price/2007/09/04/), Graham-numeroksi onnistuin laskemaan noin 23 dollaria mutta kuulema BVPS arvo ei ole kovin luotettava (näin todetaan vanhemmassa analyysissä http://www.dividends4life.com/2008/12/stock-analysis-kraft-foods-inc-kft.html).

Samalla huomasin myös että osakkeen hinta on pyörinyt 27.5-35$ välillä 2003-2008, ja tällä hetkellä ollaan tuon alapuolella. Fool on myös melko positiivinen Krafia kohtaan (http://caps.fool.com/Ticker/KFT.aspx) ja osake ei ole 6kk ajanjaksolla rynninyt yhtä paljon kuin S&P 500. Törmäsin myös analyysin, joka odottaa että osake nousee takaisin 35 dollarin paikkeille - ei mikään mahdottomuus omasta mielestäni.

Päätin siis ostaa hieman Kraft Foodsia 26,2$ hintaan - jossei muuta niin Marabou-suklaalevyjä ja Philadelphia juustoja voi ostella nyt hyvin mielin.

Ei kommentteja: