perjantai 23. lokakuuta 2009

Northstar Realty Finance Corp (NRF)

Sain raavittua kasaan taas hieman rahaa osakeostokseen, ja päädyin edelleen ostamaan Yhdysvalloista osinkopolitiikan takia. Tällä kertaa tarttui salkkuun Northstar Realty Finance Corp (NRF - gFinance) REIT. Törmäsin tähän aikaisemmin kuin hain sopivia osakkeita hajatukseen, mutta päätin pysyä siitä erossa kun REIT:it hieman epäilytti. Nyt tosin 11% vuosi-osinko sai minut muuttamaan mielen, sekä kommenteista luetut arviot että tämä ei olisi niitä REIT:ejä jotka menee nurin.

Smartmoney antaa osakkelle arvosanan 7 (linkki), tosin pieni otanta: 2 strong buy ja 3 hold suositusta vain. Inside kohdasta vain yksi henkilö on myynnyt osakkeita kun katsoin taaksei vuoteen 2006 (jopa niin että 2008 melko paljon ostettu osakkeita) - eli mitään myynti-paniikkia ei ole johdolla.

Motley Fool (linkki) on myöskin positiivinen ko REIT:iin, vaikka onkin vain 3 tähteä tällä hetkellä - tuntuu välillä käyvän kurkkaamassa 4:ssä tähdessä. Kokonaismarkkina-arvo on edelleen karvan verran alle 250M$ (tällä hetkellä 244,8M$), joten tuon rajan rikkominen voisi ehkä vaikuttaa positiivisesti kurssiin (micro ja small capin raja kun on tuo 250).

Hieman siis ehkä arpa, mutta osinko ensi kuussa on hyvä.

Pieni siivu ostettu hintaan 3,62$/kpl.

2 kommenttia:

Opiskelijan sijoitukset kirjoitti...

Onko sinulla antaa jotain vinkkiä sivustolle josta voisi lukea hyvistä REIT sijoituksista? Olen itsekin kiinnostunut sijoittamaan Suomen rajojen ulkopuolelle tiheämmän osingonjakopolitiikan vuoksi ja ilmeisesti useimmat REIT-rahastot jakavat kerran kuukaudessa osinkoa?

Osinko77 kirjoitti...

En valitettavasti ole löytänyt hyvää saittia noille - lähinnä kokeillut fool.com:in Stock Screener ja sieltä Industry: Real Estate niin saa REIT:it listattua. Niitä sitten voi esim tähtien mukaan sortata ja katsoa + sitten jatkaa tutkiskelua muualta (esim www.smartmoney.com)

www.cefa.com löytyy sitten tietoa CEF:eistä. Noin 3kk välein tuntuvat noita osinkoja jakavan jos osakkeisiin/kiinteistöihin sijoittavat (muutama poikkeus toki kuten Realty ja kanadalaiset trustit).