perjantai 16. lokakuuta 2009

Osinkoja, osinkohajautus ja Nokiaa

Sekä Realty:n että Kraftin osingot tulivat tilille: näillä saisin jo pitsan ja kylkeen juoman, eli ei hullummin.

Kuukausittainen osinkohajautus:



Mietin vielä pitäisikö joku CEF tmv lisätä salkkuun, jotta saisin kuukausittaisen tuoton lähemmäs 20€ (nyt parin kuukautta hivenen alle 15€) - niissä vaan se huono puoli että vaikka tuotto saattaa olla luokkaa 8% niin arvonnousua sen lisäksi ei yleensä kerry (eli 2% jäisi tappiolle verrattuna osakemarkkinoiden keskimääräisestä tuotosta).

Nokiaan olin laittanut omasta mielestäni mahdottoman tärpin, eli 9,25€/osake. Tuli siis sitä lisättyä, ja nyt on "sopiva" määrä Nokiaa salkussa keskihintaan 9,48€. Hieman kallista nykykursseilla, mutta uskon että tilanne ei ole yhtä huono kuin mitä Mr Market nyt luulee - firma kumminkin tekee voittoa ja rahaa tulee kassaan, NSN lähinnä murheenkryyni. Niin, ja kunhan johto ei nyt päätä ostaa Navteq:iin karttapäivityksiä usealla miljardilla tai muuta vastaavaa (itse suosittelisin yllättäen ylimääräistä osingonjakoa).

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoisesti jakaantuu osingot. Onko sinulla jotain osaketta tai ETF:ää salkussa joka maksaa kerran kuukaudessa osingon?

Osinko77 kirjoitti...

Kuukausittaista jakoa antavat Alpine Total Dividend CEF (AOD) ja Realty Income (O) (en näitä ehkä välttämättä enään valitsisi).

Näitä sit "komppaa" kolme firmaa jotka jakaa kerran kvarttaalissa:
Kraft Foods (KFT): Tammi-, Huhti-, Heinä- ja Lokakuu
Royal Bank of Canada (RY): Helmi-, Touko-, Elo ja Marraskuu
McDonalds (MCD): Maalis-, Kesä-, Syys- ja Joulukuu.

Sijoitetut summat vielä pieniä, siksi myös osingot. Isommat palkit sit johtuvat muiden osakkeiden osingoista.

Anonyymi kirjoitti...

Älä turhaan vähättele osinkojen määrää sillä jokainen meistä piensijoittajista on aloittanut säästämään pienistä palkkatuloista jolloin summat ei ole suuria :)

Ps. Saatko noista Google-mainoksista rahaa jos niitä alkaisi klikkailemaan aina kun käyn näillä sivuilla?

Laiska sijoittaja kirjoitti...

Komppaan edellistä. Tasaiset osinkotulot ovat mainio tavoite. Ja ajan myötä osinkoja tuleekin sitten jo useita satoja kuussa.

Osinko77 kirjoitti...

Tiedän että tässä ollaan maratonissa, ehkä aina välillä vaan paistaa kärsimättömyys läpi :)

Google-mainoksista: näin kait periaatteessa, klikkasin ne päälle kun tuolla lukee "ansaitse rahaa" :) Itse käytän FF & Adblockplus surffaamiseen, joten en näe moisia.