sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Blogin ulkoasua muutettu

Taloudellinen riippumattomuus ja Saituri ovat uusineet sivujansa, joten ajattelin kanssa pikaisesti myös muutella oman sivustoni ulkoasua, sehän käy näppärästi vain laataamalla uuden XML:n tilalle.

Löysin http://www.eblogtemplates.com/minyx/, joka näytti ihan kivalta. Latasin sieltä tiedoston alas, ja yritin saada sen tänne. Siitähän ne ongelmat alkoivat... Näin 4t väännön jälkeen olen valmis luovuttamaan tältä illalta. Ensinäänkin widgetit eivät siirry "noin vain", vaan niiden kanssa piti kikkailla (vinkki: blogtemplates vihje). Minyx templatessa oli sitten muutamat ns "kovakolvatut" mainokset, jotka viittasivat tuon templaten tekijään ja ne olen nyt käsittäkseni saannut pois.

Tämän lisäksi oli jotain ihan ihmeellisiä ylimääräisiä nuolia tuossa Blogiarkistossa (eli aina kaksinkertaiset nuolet), tämän CSS-kohdan löysin piiitkän etsinnän jälkeen. Huomasin sitten että myös kommentit on rikki (jos enabloin että komentit samalla sivulla kuin teksti niin se kenttä mihin saisi syöttää oman kommentitti-tekstin on kadoksissa), joten koitin sen saada kuntoon myös - mutta pakko luovuttaa. Merkinnät kohdan taustan yritän vielä korjata mutta sitten saa olla.

Pidän (ehkä) tuosta ns "3-column" mallista, eli puolisivua tekstiä mutta sitten vasemalla rinnakkain kaksi palstaa mihin voin survoa widgettejä. Tästä ulkoasusta en vielä ole 100% varma.

Summa summarum, "pikkuviilaus, kestää kymmenisen minuuttia" muuttui sitten vähän isommaksi projektiksi.

Ps. kätevästi tässä vaihdossa onnistuin hävittämään kaikki merkitsemäni blogit seurantalistasta - onneksi tekstit vielä säilyi.

Ei kommentteja: