lauantai 31. lokakuuta 2009

Lokakuun salkunkehitys

Lokakuu ei ollut niin hyvä salkulle kuin aikaisemmat kuukaudet, mutta johtuen siitä että edelleen sijoitin sinne paljon niin arvo kasvoi:



Tuottoprosentti laski 15,7% lähinnä juuri ostojen takia: jos tuohon Nordnetin salkunkehitys-mittariin voi luottaa niin tuotto oli -0,8%, rahastot taas tuottivat noin 0,5€. Osinkoja tuli Realty Income (4,14$ - ennakonpidätys 0,62$) sekä Kraft Foods:ista(9,28$ - ennakkopid. 1,39$), eli yhteensä tilille jäi 7,6€. Alpine Total:illa oli pay-day osingoille 30 pv, joten ei näy vielä salkussa.

6 kommenttia:

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoitti...

Jatka vain sijoittamista sitkeästi - tämä on maratonlaji, joten kuukausittaisista heilahteluista ei kannata liikaa välittää, itse asiassa ei edes vuosiheilunnasta, kun sijoitusaika on riittävän pitkä. Hienoa edistystä siis!

Mitä tulee Nordnetin salkunkehitys-mittariin, niin sillä voi heittää vesilintua, varsinkin mikäli salkussa on muissa kuin euroissa noteerattavia arvopapereita. Itselläni Nordnet näyttää tämän vuoden tuotoksi yli +60%, kun todellisuus on huomattavasti alhaisempi. Suosittelen, että otat salkun todellisen kehittymisen seurantaan vaikkapa blogistani löytyvän open office sheetin, jota itsekin käytän. Näin saat laskettua laskun todellisen kehityksen ja huomioitua myös kulut tuotoissa.

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoitti...

laskun = salkun. Pitäisi näemmä opetella kirjoittamaan, niin monta typoa tuli edellisenkin kirjoituksen kommentteihin :)

Osinko77 kirjoitti...

Joo, tosiaan maratoni on menossa ja vielä näkyy lähtöviiva :) Luin jokunen viikko sitten sijoittajasta, jonka päiväheilahdukset olivat pahimillaan kuukausiliksan tasoa - eli ei heikkohermoisillle kuten sanot :)

Voi olla että pitäisi tuo ottaa käyttöön - tällä hetkellä siis seuraan sijoitettua määrää vs omistuksen arvo ja siihen lasken tuon tuotto%: huonohan tässä on se että jos salkku nousee 2% mutta lisään 5% salkun arvosta uutta rahaa niin tuotto näyttää pienemmältä.

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoitti...

Lasket aivan oikein ja juuri noinhan se menee. Muista vielä ottaa ostoihin mukaan hankintakustannukset, olethan joutunut niistäkin maksamaan.

Aluksi omat ostot heilauttavat tämän takia tuottoa kovastikin, mutta hiljalleen kun sijoitusvarallisuuttakin syntyy yhä enemmän on uusien ostojen vaikutus kerta kerralta yhä pienempi.

Opiskelijan sijoitukset kirjoitti...

Mielestäni salkkusi on kasvanut mukavaa tahtia. Sinulla on hyvä tyyli valita salkkuun usein osinkoa maksavia sijoituksia. Se on varsinkin alkuvaiheessa motivoivaa huomata sijoitusten tuottavan jotakin.

Osinko77 kirjoitti...

Sepä juuri, aina kun saa jotain pientä niin tuntee että sijoittamisesta on hyötyä :)

On tässä myös vähän semmoinen taka-ajatus että ostaisin "osakkeita" jotka on melko stabiilejä hinnoiltaan ja arvonnousu on sama kuin osinko, ei pitäisi tulla niin paljon heilahteluja. "Osakkeita" kirjoitin kun tarkoitan esim REIT ja CEF:ejä...