maanantai 7. syyskuuta 2009

Tavoitteiden määrittely - askeleet

Huomasin et joillakin sivustoilla on tickeri sivussa, jossa seurataan edistymistä. Halusin myös semmoisen, joten päätin raapustella vähän tavoitteita ylös:

Askel 0 on jo suoritettu, eli puskurivaraston kerääminen. Suunnitelmaan saattaa tietysti tulla hidastuksia jos siellä pitää käydä ja se pitää sen jälkeen palauttaa ennalleen.

Askel 1: 10 000e - elokuu 2010 alustava tavoite. Pienimuotoinen osakesalkku pitäisi olla kasassa tässä vaihessa, tähän asti voin ostella "kivalta tuntuvia" osakkeita holdisalkkuun. Tämän jälkeen aletaan jo katsomaan vähän sektorijaottelua jne tarkemmin. Jos tämän jälkeen tapahtuu iso romahdus niin saan ottaa avuksi velkavipua, kunhan ehdot ovat hyvät.

Askel 2: 25 000e - elokuu 2013 alustava tavoite. Tässä vaiheessa olisi tarkoitus alkaa jo asettamaan rajoituksia osakkeille: kuinka iso osuus yhdellä osakkeella saa olla salkusta (5%?), mahdollisesti asettaa stop-losseja (2% salkun arvosta saa max hävitä yhdessä osakkeessa?) jne.

Askel 3: 50 000e - viimeistään tässä vaiheessa osa varoista aletaan siirtämään pitkiin korkoihin, ajatus olisi noin iän verran rahoista sijoittaa niihin.

Askel 4: 100 000e - tähän ainakin tulee päästä, ehdoton minimitavoite.

Askel 5: 250 000e - pyrkimällä tähtiin niin päästään ainakin latvoihin. Mietin että pitäisiköhän tähän asettaa joku vielä isompi tavoite, mutta ainakin tässä vaiheessa varttimiljoona tuntuu aika isolta summalta, joten eiköhän tätä voi tarkentaa suunnitelman edetessä.

Ja tämä siis alustava suunnitelma, vaikea sanoa tarkemmin näin muutaman kuukauden sijoittamisen jälkeen. Tarkoitus olisi jokaisen askelman kohdalla katsoa ja tarkentaa tätä alustavaa suunnitelmaa - mut nyt on ainakin jotain tavoitteita kirjattuna.

2 kommenttia:

Laiska sijoittaja kirjoitti...

Hyvä idea tuo tavoitetikkeri! Itse olen asettanut vuositason tavoitteita, jotka johtavat puolestaan kokonaistavoitteen toteutumiseen tietyssä aikataulussa.

Pitääkin päivittää myös omaa "tikkeriä" tältä osin... :)

Osinko77 kirjoitti...

Ajattelin että tuommoinen pieni visualisointi on kiva :) Taulukossa minulla on ihan kuukausitasolla nuo tavoitteet (paljon aion laittaa rahaa sisään jne) - tosin niitten seuraaminen on vähän turhaa, koska heittelyä voi olla liikaa.

Tällä hetkellä säästäminen on "kivaa" kun nousua tullut myös joka kuukausi, mutta saas nähdä kuinka kivalta se tuntuu kun laskua tulee...