maanantai 30. marraskuuta 2009

Marraskuun salkunkehitys

Marraskuussa salkun tuottoprosentti laski edelleen 15,29%, mikä toisaalta oli ihan ymmärrettävää kun salkuun tuli hieman liikaa uutta pääomaa (väsäsin äkkiä excelissä tällä kertaa):

Salkku marraskuu

Osinkoja tuli Alpine Total Divident (9,36$ - 1,40$ ennakonpidätys), Realty Income (4,14$ - 0,62$), NorthStar Realty (20,00$ - 3,00$), Royal Bank of Canada (6,74$ - 1,01$) sekä Teekay Tankersista:ista(12,6$ - 1,89$), eli yhteensä tilille jäi 29,9€. Ihan kiva summa - harmi ettei näitä määriä jää joka kuukausi.

Royal Unibrewin anti oli siis jo, tämän lisäksi yksi "odottamaton" odotettu (eli olin varautunut laskuun, mutta toivoin ettei tulisi juuri tässä kuussa) isohko lasku piti maksaa, joten ensi kuussa pitää taas täyttää puskurit. Ensimmäisen askeleen raja tosin on todella lähellä, joten uskon että sijoitan sen verran rahaa että saan sen täyteen.

3 kommenttia:

Kohti taloudellista riippumattomuutta kirjoitti...

Liikaa uutta pääomaa? Onko sellaista? :)

Hienoa, että ensimmäinen etappi on jo aivan nurkan takana!

Opiskelijan sijoitukset kirjoitti...

Mikä on seuraava tavoitteesi?

Osinko77 kirjoitti...

:) No silloin kun joutuu hieman ottaa säästötililtä (ei hätävarasta) niin silloin ehkä hieman liikaa ostettu osakkeita.

@Opiskelija: askel 2 olisi 25 000 kasaan, ja osa pitäisi olla bondeja (onneksi on jo alle 5% salkusta ;)). Kirjoitin siitä http://passiivinentulo.blogspot.com/2009/09/tavoitteiden-maarittely-askeleet.html hieman, mutta tuota pitää tarkentaa - olen siis hieman ennen elokuu 2010 saavuttamassa tuota.

Tämän lisäksi ajattelin kirjoittaa ylös säästötavoitteet ensi vuodeksi, tyyliin "nettovaralisuuden nosto 1000e/kk" jne.

Mutta vielä on jonkun verran matkaa tuohon 10 000... Jos tulee pahempi romahdus niin voi olla että en saavuta sitä vielä tänä vuonna :)