tiistai 3. marraskuuta 2009

Alpine Total Dividend ja blogi

Tarkoitus tosiaan oli kirjoitella ylös tapahtumia sijoituksista ja mietteistä, jotta voin sitten jälkeenpäin katsoa missä olen mennyt pieleen ja oppia. Yksi selkeä virhe näkyy jo, joka johtui liiallisesta hosumisesta: ostin Alpine Total Dividend hintaan 9,02$, joka on siis alle huippuhinnan mutta verrattuna NAV:iin melko lailla yläkanttiin. Nav taisi olla luokkaa 7$ ostohetkenä, eli maksoin 0,78$ saadakseni 1$ edestä osakkeita. Uskon siis edelleen kyseessä olevaan CEF:iin, mutta olisin voinnut ajoittaa ostoksen hieman paremmin kun kurssi heiluu.

Sivustolla on jo vieraillut lähemmäs 2 500 kävijää jos Google-analytics säädöt pitävät paikkansa, kiitokset siitä. Päätin vaihtaa pois "standardiulkoasuista", mutta en ollut ihan varma oliko tämä hyvä vai ei, joten asetin kyselyn ja toivoin saavani siihen noin 5-10 kpl vastauksia.

Sain yllättävän monta vastausta eli 15 kpl jotka jakautuivat seuraavalla lailla:
6 kpl On (40%), 1 kpl Tyydyttävä (6%) eli 46% "positiivisia"
7 kpl Ei, vaihda eli 46% "negativisia"
1 kpl EOS eli loput

Tämä kuvaa myös aika hyvin mitä mieltä olen itse blogin nykyisestä ulkoasusta: ehkä parhaiten kuvattu sanalla siedettävä. Tulen melko varmasti vaihtamaan sen jossain vaihessa, mutta tällä menään hetken vielä - tuo vaihto kun ei ollut ihan kivuton.

Sain käsiini Benjamin Grahamin "The Intelligent Investor" kirjan, jota ajattelin nyt vähän lukea ennenkuin laitan lisää "syvällisiä" osakeanalyysejä tänne - seuraava ostos on jo tiedossa, ja odotan vaan tilipäivää että pääsen sitä toteuttamaan (kyseessä on kuukausittaista osinkoa jakava CEF taas).

Ei kommentteja: