torstai 10. helmikuuta 2011

Salkun pohjoismaisten osakkeiden lyhyt katsaus

Taas on vuoden tulokset tullut, ja suurin osa yrityksistä raportoinneet tulokset joten aika hiukan kurkata miten on mennyt niillä joilta odotan osinkoa:

ACAP Invest: hätäisiä ostoja aikoinaan hintaan 45kr/kpl, salkun painoarvo 2,3%. Odotin 3kr osinkoa jo vuonna 2010, mutta peruttiin kun TPS osa-alue meni persuksilleen. Uusi toimari on merkinnyt osakkeita 56,15kr hintaan äskettäin, mutta tulos oli kyllä hienoinen pettymys: TPS osa-alue tuotti melko hurjasti tappiota, ja tästä vihdoin päästy nyt eroon. Tulos jäljellä oleville yrityksillä oli 2,35kr/osake. Sono, joka vastaa noin puolesta yrityksen liikvaihdosta (ja ainoa voittoa tekevä), alkaa isoimmalla tilauskirjalla vuoden 2007 jälkeen ja Disab jolla noin 25% liikevaihdossa, on tullut tappiota Logiwasten alasajosta. Omaa pääomaa / osake on 39,78kr, joten odottelen vielä yhden kvarttaalin jos tulosta alkaisi tulla: tällä hetkellä siis +/0 tulos. Ja johan toi otti "turpiin", -15% tänään.

Fortum: tulos pettymys ilman muuta, vähän tuntuu tuo sähköhinnan suojaaminen menneen liian pitkälle. Liikevoitto about sama, mutta liikevaihto kasvanut: joten eiköhän tuloskin nouse kun sähkön hintasuojaukset puretaan. Voittoa 1,46€ osake, joista jaetaan 1€: 18,5€ keski-ostohinnalle 5,4% "korkoa", kiitämme ja pidämme osakkeen (myös Fortumille jää 0,46€/osake kehittää liiketoimintaa). Hieman harkinnassa lisäämistä, mutta katsotaan.

Securitas: Kasvu jatkuu yritysostoin, mutta eipä tulos ja liikevaihto hirveästi ole vaihtunut: tosin uskon että turvapalveluiden kysyntä kasvaa jatkossa. Painoarvo salkussa erittäin pieni (1,9%) joten myyntiharkinnassa keskittämisen takia: voittoa / osake 5,71kr, josta osinkoa annetaan 3kr. 65kr ostohinnalle tämä tekee taas 7,9% "koron", joten tämä ainakin kotiutetaan ennen muita toimenpiteitä. Joko tosiaan lisäystä tai myyntiä varmaan pitäisi tehdä, tosin onhan toi säilytys Nordnetissä ilmaista.

Tele2: Aikoinaan tuli myös vähän tätä teleoperaattoria hommattua salkkuun hintaan 79kr/kpl, ja viime vuonna antoivat 5,85kr/osake (varsinaista + ylimääräistä) osinkoa eli "mukavat" 7,4%. Voittoa/osake kertyi 14,83kr, osinkopolitiikkaa muutettiin että puolet tuloksesta jaetaan osinkoina: tämän vuoden osinko on 6kr/osake + pieni "ylimääräinen" 21kr/osake, eli yhteensä 27kr/osake - 34% alkuperäiselle sijoitukselle! Tässä nyt verotussyistä mietin että pitäisikö lisätä osakkeita (19,6% effektivinen verotus), mutta myynnissä joutuisin myymään vanhat ensin ja tästä tulisi veroseuraamuksia myyntivoiton muodossa. Tele2 jää siis vielä salkkuun, mutta pieni paino salkussa (4,9%) hieman harmittaa nytten.

Huomasin tämän jälkeen että aika vähän on pohjoismaisia osakkeita salkussa, joten päätin ostaa jo jonkin aikaa katsomaani CapMania salkkuun hintaan 1,76€/kpl - mutta lisää tästä myöhemmin.

Ei kommentteja: