lauantai 19. helmikuuta 2011

Royal Unibrew:ista luovuttu

Päätin luopua salkkuni "parhaasta" osakkeesta, eli Royal Unibrew:ista. 2009 ostin pienen siivun RBREW:iä hintaan 80 dKr, lisäsin hieman hintaan 120 dKr ja möin osan pois 200 dKR hintaan: tämän jälkeen tuli anti, johon osallistuin hintaan 75 dKr. Pienensin hieman osuutta taas 225 dKr:ssä, ja nyt möin loput pois hintaan 360 dKr.

Alkuperäinen ajatus oli siis että Royalin "oikea" hinta olisi 300-400 dKr:n välissä, mutta annin takia laskin hieman tätä keskiarvoa. Valitettavati Tanska perii 28% osingoista veroa (jota voi sitten kikkailla takaisin lomakkeilla - tosin noin pienellä omistusmäärällä ei taida olla vaivan arvoista), joten sen takia en jäännyt tämän kanssa salkkuun - ja osake oli siis ns "turnaround", josta olisi nyt varmaan tullut defensiivinen ja tätä olisi pitänyt miettiä uusiksi.

Voittoa kertyi noin 2000€ näillä kaupoilla (kulujen jälkeen), joista tosin verottaja haluaa sen 600€. Jälkeenpäin voi tietysti jossitella noista myynneistä alemmilla hinnoilla (sekä miksi en sijoittanut isompaa summaa), mutta voittoja pitää joskus myös kotiuttaa.

Ei kommentteja: