maanantai 28. helmikuuta 2011

Osinkosalkun Yhdysvallan läpikäynti

Olen ehkä hieman liikaa selaillut viime aikoina Seeking Alphaa ja saannut siitä vaikutteita: mutta David Van Knapp:illa on ajatuksia, jotka muistuttavat hieman omia ajatuksiani joten ehkä hyvä käydä läpi osinko-osakkeita ja tarkistaa miten ne menettelee (http://seekingalpha.com/article/223084-portfolio-forensics on hieman Davidin ajatuksia omasta salkustaan) - tavoite minulla myös olisi että ostetut osinko-osakkeet nostaisivat hieman osinkoaan pikkuhiljaa.

Alpine Total Dividend (AOD): Nykyinen osinkotuotto 10,8%, YOC 7,2%. Mitä tästä sanoisi? Oppirahaa? Ostin siis 1,15$ 1$ edestä tavaraa, ja kun vielä sitten onnistuivat valuuttaheilahduksen + kurssilaskun takia hävittämään noin 30% arvosta (eli omistin 0,7$ edestä tavaraa) josta markkinat tuumasi että eivät enään maksa tästä preemiota vaan päinvastoin: äkkiä siis 1,15$ ostetun tavaran arvo olikin vähän alle 0,7$. Tässä siis salkun piilevä realisointitappio, mutta sitä ennen poimin tuota osinkoa.

Birner Dental Management System (BDMS): Nykyinen osinkotuotto 4,18%, YOC 5,4%. Osinko on noussut 17,6% 2009-2010 ja osingon nosto on odotettavissa seuraavaan kvarttaaliin (muuten putoavat Dividend champion listalta) - hieman huolestuttaa tuo EPS vs ulosmaksu mutta syksyllä muistaakseni yksi laina 7,7% korolla on maksettu pois sekä nyt oli menossa kallis markkinointikamppanja joten tilanne voi muuttua. Tarkkaillaan.

Hudson City Bancorp (HCBK): Nykyinen osinkotuotto 5,22%, YOC on 4,7%. Osinko on noussut viimeksi alkuvuonna 2009 mutta osinkotuotto hyvä ja oma arvio on että tämä on niin hyvin hoidettu pankki kun voi olla - eli tulevaisuudennäkymät hyvät kun korot lähtevät nousuun. Osingon ulosmaksuosuus hyvä, mutta kumminkin huhuiltu että ehkä laskisivat. Pidän, lisään mahdollisesti (painoarvo vain hieman iso jo nyt)

Johnson & Johnson (JNJ): Nykyinen osinkotuotto 3,54% ja YOC 3,6%. Kasvattivat 2010 osinkoa 10% sekä 6,5% 2009 - odotan tälle vuodelle myös kasvua. Osingonmaksu osuus ok, melko uusi osake salkussa. Pidän.

Kraft (KFT): Nykyinen osinkotuotto 3,66% ja YOC on 4,36%. Osinko pysynyt samana vuodesta 2008, osingonmaksu osuus toki sopiva eli osinko melko turvallinen. Ei tosiaan tunnu menevän minnekään (ollut salkussa jo aika kauan), myyntiin.

McDonalds (MCD): Nykyinen osinkotuotto 3,2% ja YOC 4,1%. Osinko kasvanut 10,9% 2010 ja 9,1% 2009, mutta ulosmaksuosuus vielä todella siedettävä. Osake on mielestäni kallis nytten, mutta ei ylihintainen: osingonkasvu taas esimerkki siitä mitä haen. Pidän.

Northstar Realty Finance (NRF): Nykyinen osinkotuotto 6,7% ja YOC 10,8%. Osinko pysynyt samana, mutta tuotto kova. Tämä tuli hankittua kun ymmärsin että joku REIT olisi hyvä olla salkusa ja kehuttiin hyväksi. Pakko myöntää että en osaa oikein analysoida tätä yritystä, mutta pidän vielä.

Realty Income (O): Nykyinen osinkotuotto 4,7% jaYOC 6,9%. Maksavat osinkoa kerran kuussa sekä kasvattavat sitä vähän. Mahdollisessa dipissä ostan lisää, johto tuntuu tietävän mitä tekevät. Pidän.

Royal Bank of Canada (RY): Nykyinen osinkotuotto 3,42% ja YOC 4,2%. Viimeinen osinkokasvataus vuonna 2007: tekee hyvää tulosta mutta pihistelevät osinkoa. Taidan myös tämän tilalle etsiä toisen osinkoyrityksen, eli mahdollinen myyntikohde.

Strategic Global Income Fund (SGL): Nykyinen osinkotuotto 7,2%, YOC 7,5%. Kuukausittaista osinkoa, salkun ainut "bondi" (on siis CEF). Ostettu NAV -15%, jos laskee samaan ehkä lisään. Maksoivat siis vuodenvaihteessa tuhdin 1$ ylimääräisen osingon (10%) joten ei valittamista.

Elikkäs: pari mahdollista myyntiä (Kraft, Royal Bank of Canada - RY:llä tosin 3.3 Q1 tulosjulkkari ja pitää tutkia vähän) sekä pari hyvää kasvavaa osinko-osaketta sattunut salkkuun. Lopputulos ei ihan ollut mitä toivoin, eli oletin että useampi yritys olisi nostanut osinkoaan (RY hieman mennyt ohi).

Ei kommentteja: