sunnuntai 30. elokuuta 2009

Royal Bank of Canada

Olen halunnut salkkuuni myös finanssipuolelta yrityksen: havittelin joko Pohjolaa tai Sampoa Suomesta, mutta molempien hinnat ovat mielestäni karanneet ehkä kalliin puoleisiksi, ja sitä osinkoa tosin tulee vain kerran vuodessa.

Päädyin pienen tutkiskelun jälkeen Royal Bank of Canada:n (http://www.google.com/finance?q=NYSE:RY): osinkoa tulee 4 kertaa vuodessa ja tuotto oli kohtalainen 3,8% kun ostin. Osinkotuotto on hivenen alle mitä toivon (4%), mutta rahat hieman polttivat näpeissä ja osingot ovat myös nousseet todella varmasti. Johdolla tuntuu olevan hommat hanskassa - toki Kanadan lainsäädäntö estää pankit tekemästä "mitään kivaa", kuten osallistua subprime-markkinoille jne - joten lähinnä joutuvat tyytymään peruspankkitoimintaan.

Maininta myös esim seekingalphassa:
http://seekingalpha.com/article/156732-top-10-canadian-dividend-stocks-loaded-with-financials ja fools.com:issa saa "long-term hold" arvostuksen: http://caps.fool.com/Ticker/RY.aspx

Ostettu pieni siivu hintaan 47.5$. Ajoitin ostoksen juuri ennen tulosjulkistusta, koska odotin että tulos tulee ylittämään ennusteet (kuten poikkeuksetta käynnyt tähän mennessä, johtuen siitä että odotukset oli vedetty liian alas) ja hannu hanhimaisesti RY:llä kävin näin.

Ei kommentteja: