sunnuntai 16. elokuuta 2009

Passivista tuloa: cashback luottokortista?

Yhdysvalloissa (ja muualla euroopassa) tuntuisi olevan tavallista saada cashback:iä luottokortin käytöstä (ja jopa sähkö yms laskuista jotka maksetaan luottokortilla - Suomessa tästä otetaan maksua). Jos käytät luottokorttia maksuaikakorttina (eli maksat koko luoton pois kerrallaan), jäät cashbackin verran voitolle. 2-3% tuntuisi olevan tuo palautus, joten jos heitän arvion että keskimäärin kulutus itselläni voisi olla noin 500e/kk, niin 2% cashbackillä tämä tekisi vuodessa 120e ja 3% se tekisi noin 180e. Mitään artikkeliä tästä en löytänyt koskien Suomea, joten pientä selvittelyä yritin tehdä:

Gemoney:llä on ollut Suomessa cashback kortti, mutta Santander ostanut pois ja tätä ei enään saa. Shellillä kait myös ollut cashback kortti, lähinnä tarkoitettu polttoaineelle mutta myös jotain tullut muistakin ostoksista - ei enään saatavilla.

Joten jäljelle jää
  • Handelsbanken: Mastercard ja siihen saatava rahastobonus: 2500e saat 5e rahastobonuksen, eli 0.2%
  • OP: Visalla ostaessa saat 0.25% OP-bonuksia, ja näitä kait pystyy muuttamaan rahaksi parin vuoden kuluttua jolloin menee lähdeveroa (eli noin 0.18% saisit kahden vuoden kuluttua)
Thats it. Eli eipä paljon kannata moisesta passivisesta tulosta haaveilla: tosin jotain pientä kivaa tuntui joka pankilla olevan tarjota luottokorttiostoksille, esim Sampolla ja Nordealla Finnairin lentomaileja saa ostoksista jne.

Vertailun vuoksi: näin siis Yhdysvalloissa: http://www.thedigeratilife.com/blog/index.php/2009/03/26/american-express-blue-cash-card-best-cash-back-credit-card-rewards/ ja näin Briteissä http://www.americanexpress.com/campaigns/affiliates/uk/platinumcredit/platinumcredit.cgi

Ei kommentteja: