lauantai 15. elokuuta 2009

Lottolappu: Malka Oil

Vaikka tarkoitus siis olisi keskittyä osinko-osakkeisiin niin en voi olla mainitsematta minusta mielenkiintoisesta "lottolapusta", Malka Oil (First North, http://www.nasdaqomxnordic.com/firstnorth/shares/shareinformation?Instrument=SSE49922). Laskeskelin että parisen satasta voin laittaa ko lottolappun, koska tilanne näyttää mielenkiintoiselta.

Malka Oilin osakkeet ovat tippuneet noin 5kr tasolta öre-tasolle: syitä tähän ovat että Venäjän öljymarkkinoilla toimiminen ei ehkä ole ihan helppoa länsimaalaiselle yritykselle. Mutta nyt yrityksessä tuntuisi olevan muutama positiivinen uutinen:

* Uusi toimitusjohtaja on asunut Venäjällä, ollut öljyalan kanssa paljon tekemisessä ja puhuu sujuvaa venäjää.

* Tomskin öljykenttä avataan toivottavasti kohta, ja johtaa siihen että saadaan enemmän öljyä markkinoille.

* Päivitys öljykentistä on tulossa. Asiantuntijat tuntuvat olevan melko yksimielisiä siitä että nyt paperilla olevat määrät ovat alakanttiin.

* Öljyn hinta on kova tällä hetkellä, noin 70 usd/tynnyri.

* Yrityksen taloustilanne on melko hyvä, oikeudenkäynti sitä vastaan on lopetettu.

Positiivisia uutisia siis on, mutta on myös riskejä: tähän asti Malka ei ole päässyt tavoittamiin tynnyrimääriin ja Venäjän markkinoilla toimiminen voi olla "haastavaa", kuten Stockmann jo osoittanut (mene ja tiedä onko niillä kohta enään edes öljykenttiä ;)).

Mutta lottolapuksi kelpuutin tämän, ja sijoitin semmoisen summan jonka olen täysin valmis häviämään. Osakkeella käydään melko vilkasta kauppaa, eli paljon voittojen kotiuttamista tulee varmaan olemaan, mutta jos tuo uusi kenttä avataan toivon että kurssi lähtisi nousuun.

Ostin siis Malka Oil osakkeita hintaan 0,16kr/kpl.

Huomautus: omistan Malka Oil osakkeita

Ei kommentteja: