perjantai 28. elokuuta 2009

Neste Oil

Osinko mielessä on muutama iso, hyvä ja varma osinkomaksaja: yksi niistä on Neste Oil. Viime vuonna Neste Oil jakoi osinkoa 0,8e/osake - mutta myös mittaavat investoinnit ovat menossa sekä Hollannissa että Singaporessa. Markkina jossa toimitaan nyt on erittäin kilpailtu, jalostusmarginaalit ovat pieniä eikä omia öljykenttiä ole enään.

Tämän vuoden tuloksesta ehkä voisi siis irrota 0,5e/osake osinkoa (varsinkin kun valtio on suuromistaja ja valtio tarvitsee rahaa), mutta ensi vuoden tilanne näyttää huonolta: syy tähän on suuniteltu huoltokatko sekä jatkuvat investoinnit. Bio-polttoaineessa, johon ollaan toivottu noin 7% katetta vs nykyistä 2-4%, on myös riski: rakennukset voivat myöhästyä, ja miten käy jossei juuri tämänkaltainen bio-polttoaine nouse maailmanjohtajaksi? Myös tuo 7% kate voi jäädä haaveeksi: kilpailijat rakentavat myös vastaavia jalostamoja ja markkinoiden koosta ei ole tietoa.

Nykyisillä hinnoilla Neste oil vaikuttaa melko hintavalta - itse ehkä harkitsen sitä 7e paikkeilla (mutta voi hyvin olla että niin alhaista hintaa ei tule).

Ei kommentteja: