perjantai 27. toukokuuta 2011

Euroopan veloista ja WeSC

Enpä hirveästi ole nähnyt juttua Euroopan veloista (lähinnä nyt siis PIG(s)-maat) ja miten osakkeiden kanssa käy kun/jos lähdetään velkoja järjestelemään uusiksi: itse uskon että eurooppalaiset osakkeet ottavat tästä ainakin tilapäisesti osumaa (laskun muodossa) mikä saattaa avata ostopaikkoja - mielestäni siis aika moni osake on nyt ns "täysin" hinnoiteltu, eli mitään halpaa ei ole. Itselläni ei ole kovin paljon eurooppalaisia osakkeita, joten siinä mielessä en käynnistä myynti-operaatiota: mutta rahaa on tällä hetkellä noin 14% salkun arvosta käteisenä (sekä hieman lisää mitä voin siirtää tarvittaessa) odottamassa (myös kesällä saattaa muutenkin osakkeiden hinnat hieman laskea).

Uskon myös että euro tulee vahvistumaan dollaria vasten tuon takia, minkä takia nuo yhdysvallan dollareissa olevat sijoitukset lienee melko turvallisia: myös mahdollinen pörssilasku tulenee kohdistumaan vain euro-alueeseen, on kumminkin niin "pieni" markkinalue. Tosin onhan olemassa mahdollisuus että osakkeisiin olisi jo tuo riski sisällytetty, mutta hieman epäilen.

Osakehinnoista, osingoista yms on ollut jonkun verran juttuja myös seekingalphassa:
http://seekingalpha.com/article/269890-overvaluation-can-severely-crimp-income-for-dividend-growth-investors - todetaan että "väärään" hintaan ostettu osake tosiaan vaikuttaa erittäin haitallisesti salkun tuottoon (=kalliilla ostettu) sekä todetaan että aina löytyy jotain joka ei ole niin "kallista" kunhan jaksaa tarpeeksi etsiä
http://seekingalpha.com/article/270495-how-to-buy-the-right-dividend-stock-at-the-right-price toinen artikkeli joka hieman tätä käsittelee, tosiaan kirjoittaja etsii vain 5+% osinkoja maksavia yrityksiä mutta perusperiaatteet lienee samat

Olen myös alkanut hieman katsoa taas WeSC:iä:kasvu on jatkunut melko hyvänä, ja ostin sitä aikoinaan muistaakseni noin 90 kr sekä poistuin noin 110kr paikkeilla (pienellä summalla kun kaupankäyntikulut olivat pienet = eipä siinä päässyt tilille). Kannattavuus on hieman pienentynyt, mutta kun liikevaihto on kasvanut ja osake tosiaan nyt arvostetaan noin 70 kr niin harkitsen kovasti kyllä sen ostoa. Jos nyt ymmärrän oikein niin WeSC:in viime vuoden voitto oli 6,60 kr/osake (nyt 3:n kvartaalin jälkeen 6,25kr/osake "rullaava tulos"), liikevaihto 367,3 mKr (rullaava: 412,2 mKr) ja liikevoittoprosentti tosiaan 15,7% (nyt 13,2%).

Harkitaan.


Ei kommentteja: