tiistai 15. maaliskuuta 2011

Japani heiluttaa markkinoita

Tällä hetkellä onkin hyvä kysymys että pitäiskö sitä luopua osakkeista (ja olla sivussa, sitten taas siirtyä takaisin esim -10% - 15% dipin kohdalla (tai jos meno yltyy hurjaksi vielä alempaa)) vai vain odottaa ja lisätä osakkeita sen mukaan mitä ostopaikkoja tulee eteen. Meinasin jo luopua osasta spekulatiivisia osakkeita (esim BlackPearl) mutta ennekuin ehdin saada päätöksen aikaiseksi niin osake kääntyi voimakkaaseen nousuun ja päättyi +9,6% tänä päivänä. Tilanne on siis todella ihmeellinen siinä mielessä että osakekurssit eivät ole täydellisesti romahtaneet (kuten olisi käynnyt jos tämä olisi tapahtunut jenkeissä) vaikka Japani on iso markkina.

Tällä hetkellä taidan jäädä "kyttäys"-asemaan, eli H&M oli jo puhkaista 200kr rajan mikä antaisi noin 5% osinkotuoton: syynä tähän on että suurin osa osakkeista maksaa kohtapuolin osinkoa. Hudsonilla voisin käydä yhden kaupan, eli "kotiuttaa" hiukan tappiota ja sitten ostaa takaisin.

2 kommenttia:

Arvosijoittaja kirjoitti...

Oletko miettinyt onko Japanin kriisi luonut osto- tai shorttaustilaisuuksia?

Osinko77 kirjoitti...

En harrasta (vielä :)) shorttausta: ostotilanteita oli, esim H&M kävi alle 200 kr, mutta valitettavasti olin ajoittanut kauppoja juuri ennen kriisiä ja jäin odottamaan vielä parempia alennuksia.

Edelleen pohdin tuota jälleenrakentamista ja esim raudan tarvetta: Outokumpu ja Rautaruukki esim, mutta en ole hirveästi vielä tutkinut.