maanantai 7. maaliskuuta 2011

France Telecom salkkuun

Etsin hieman turvaa viime viikon turbulenssin jälkeen (pakko lisätä että torstaina sitten vielä NorthStar Realty sukelsi 10% kun ilmoittivat että keräävät 100 milj $ uus-annilla: REIT:ien pitää maksaa ulos 90% voitostaan verotussyistä, joten yleensä anneilla rahoitetaan laajennuksia) ja tuo raha tuntui polttavan näpeissä. Seekingalpha sivustosta ponnahti esille suositus linkistä http://seekingalpha.com/article/256105-dialing-up-dividends-with-france-telecom, ja muistelin että olin lukenut myös siitä Wyattin sijoitusblogissa (http://bullero.blogspot.com/2010/07/france-telecom-lupasi-osinkoja-kolmeksi.html). Tutkiskelin tuota hieman ja totesin että tämän hetken 16€ hinta on kyllä edullinen ko. osakkeelle: osinko on melko varmasti 1,4€ tänä vuonna, mikä siis antaa 8,75% osinkotuoton. Riskeiksi tuolla mainitaan valuuttakurssi, joka taas minulle on positiivinen asia (saan hieman vähennettyä kurssiriskiä).

Muutenkin yritys näyttää mielestäni ihan kohtuulliselta: yritetään pitää jo saavutettuja markkinoita ja tämän lisäksi on mahdollisia kasvu-alueita (esim Afrikka), jonka avulla varmaan pystytään ainakin pitämään nykyinen taso - ja onhan Orange myös melko tunettu brändi (itse törmännty siihen joskus ulkomailla). Voimakkaaseen kurssilaskuun en myöskään usko parin seuraavan vuoden aikana: esim kurssin tippuminen 14€ nostaisi osinkotuoton 10%, mikä varmasti houkuttelisi ostajia.

Lisätty (keski-pitkä - pitkään) salkkuun France Telecomia hintaan 15,99€ (Saksan kautta).

Ps. Kuun alku kyllä näytti taas osakemarkkinoiden volatiliteetin: salkusta suli yli 3% arvosta kun kolme osaketta hävisi 10%+ arvostaan (ja euro vielä nousi EKP:n puheiden jälkeen) - onneksi
on hajautettu salkku
Pps. Saapa nähdä miten tuon verotuksen kanssa käy: http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=158293 - nyt siis salkussa sekä Vivendiä & France Telecom, tuskin lähden 5,6% edestä tappelemaan rahoja takaisin (jos siis Ranskan valtio perii 25% osinkoveroa: Suomessahan se on vain 19,6%, joten erotus pitäisi hakea takaisin jollain lomakkeella)

6 kommenttia:

sunnuntaisijoittaja kirjoitti...

Hei,

Itsekkin olen mielenkiinnolla tarkkaillut ulkomaisia operaattoreita ja telefirmoja. Kävitkö FTE:n lisäksi läpi muita ulkomaisia esim. Telefonica tai Deutsche Telekomia tms?

Osinko77 kirjoitti...

Pakko myöntää että en käynnyt: jotenkin olen saannut päähäni että Orange on hyvä brändi ja kun kerran "tarina" kuulosti hyvältä (mm Conquests 2015) niin päätin sijoittaa.

Ymmärtääkseni kaikki kolme ovat hyviä vaihtoehtoja.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Sinun tulee hakea takaisin koko 25% "jollain lomakkella". Ranska ei noudata verosopimusta ja Suomen verottaja perii tuon koko 19.6%, ei siis vain erotusta.

Osinko77 kirjoitti...

Näin se tosiaan tuntuisi olevan valitettavasti: onneksi on sekä France Telecom & Vivendi salkussa joten summa nousee sen verran isoksi että kannattaa alkaa tekemäänkin sen eteen työtä.

Nordnetin kautta ei voi toimittaa tuota etukäteisilmoitusta (eli pelkkää 5000-en lomaketta), pistin siitä niille kyselyä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, ranskalaisten lisäksi Nordnet tekee takaisinperinnän mahdollisimman hankalaksi. Kuka allekirjoittaa esim. 5000-en lomakkeen kohdan V "Declaration of the paying institution"?

sunnuntaisijoittaja kirjoitti...

Onneksi tuli kysyttyä. Melkeinpä tuon vuoksi jo voisi tähyillä noita muita edellä mainittuja vaihtoehtoja..