perjantai 11. maaliskuuta 2011

Abbot Laboratories salkkuun

Kun tuo salkku nyt ei ole oikein menestynyt hyvin viime aikoina niin ajattelin että hermosavut voisi olla ihan paikoillaan: tutkailin läpi nuo isot tupakkayhtiöt ja valitettavasti sekä Altria Group (MO) että Phillip Morris (PM) ovat lähellä 52 wk high hintaa (eli aika hinnakkaita). Lorillard siis hieman epäilyttää kun noita Mentholeita on liikaa, Vector Groupin payout-ratio liian iso (yrittävät siis myös päästä kiinteistöbusinekseen mukaan, saattaa olla fiksua tai sitten ns diworsefication)) - British Tobacco taas juuri jakanut osinkoa ja muutenkin jakavat vain pari kertaa vuodessa.

Eihän siinä sitten auttanut kuin ottaa hieman päänsärkylääkettä: Abbot Laboratories oli vielä melko kohtuullisesti hinnoiteltu (eikä laskenut paljon kriisin aikana), ei ole mitään isoa patenttia menossa umpeen, maksaa hyvää osinkoa (payoutratio 53%, ehkä olen hieman himoinnut isompia aikaisemmin kuin tämän 3,85%) ja kasvattavat sitä: myös iso oikeudenkäynti J&J vastaan päättäynyt hyvin vähän aikaa sitten, joten sekin pienentää riskiä.

Lisäsin siis hieman Abbot Laboratories:iä salkkuun, keskihinnaksi toi Nordnet laski 49,6$ (olivat jo eilen laskussa, tänään varmaan lisää kun ollut noita luonnon mullistuksia taas). Vielä olisi rahaa 1-2 ostokseen, tarkkaillaan tilannetta.

Ei kommentteja: