perjantai 1. huhtikuuta 2011

Maaliskuun kuukausikatsaus ja Q1/2011

Kuukausi oli melkoinen: kesken kuukautta spekulatiiviset sijoitukset eivät ihan mennet nappiin (esim Questerre) ja myös "varma" osinkokone (Hudson City Bancorp) paljastui spekulatiiviseksi. Siivosin myös salkkua jonkun verran ja lisäsin hieman uutta pääomaa: tällä hetkellä on käteistä 4% valmiina jos hyviä ostopaikkoja tulisi, ja painotusta olen yrittänyt saada hieman defensiivisemmäksi jos tulisi laskuja. Tuo että pidän käteistä (enkä ole sitä heti sijoittanut johonkin) ehkä kuvaa sitä että sitä kehittyy sijoittajana ja osaa myös hieman nyt odottaa laskuja (vaikka aika monen kohdalla sitä tullut ostettua kun kurssit korkealla kun seurannut 3kk menoa).

Loppukuun hyvä nousu/korjausliike sekä pääoman lisääminen piti salkun melkein nollilla: parhaimillani taisin olla yli 1500€ tappiolla, mikä on siis yli 7,5% heilahdus ja tapahtui parissa päivässä - pisti hieman vauhtia vatsaan.Mutta mikä tulee alas menee myös ylös, ja osinkoa tuli: AOD 4,29$, SGL 4,62$, McDonalds 7,62$, Johnson & Johnson 8,64$, Realty Income 4,18$ sekä Axfood 396 sKr: yhteensä verojen jälkeen 55,38€ Nordnetin rapsan mukaan. Ei hullummin siis, osingot alkavat jo vaikuttamaan salkun tuottoon.

Q1 tasolla taas salkun tuotto oli -0,86%: muut tavoitteet, eli nettovelan vähennys 1000€/kk onnistui, ja sijoitin yli 250€/kk myös (itse asiassa reippaasti yli). Salkkua pitäisi varmaan hieman myös edelleen siivota (Nordnet varmaan tyykkää), yksi spekulatiivinen sijoitus huolestuttaa (Guld Invest) ja myös Hudson City Bancorp ja Royal Bank of Canada mietityttävät.

Ei kommentteja: