tiistai 26. huhtikuuta 2011

Hudsonit myyty sekä parista spekulatiivisesta kommenttia

Jos ihmettelitte miksi Hudson City Bancorpin osakkeet tuossa pari viikkoa sitten nousi noin kymmenen dollarin huijakoille niin voin kertoa että syy oli se että möin ko. osakkeet pois hintaan 9,75$ - siitä lähti nousuralli. Itse siis pidin varmana romahdusta kun ilmoittavat että osinkoa pudotetaan/keskeytetään hetkeksi, ja päätin kotiuttaa "tappioita" ajatuksena tulla sisään alemalla hinnalla. Noh, osinkohan puolitettiin mutta eipä kurssi siitä varsinaisesti tippunut vaan jäi 9,5$ paikkeille. Vaikka yritys on edelleen hyvä niin en näe sitä niin varmana vielä että olisin tyytyväinen noin 3,35% osinkoon, eli pysyn hetken vielä poissa ja katson mitä muuta voi tulla eteen. Hudson oli (tietysti) salkkuni toiseksi isoin positio: olin varma että olin löytänyt hyvän, kohtuuhintaisen yrityksen joten kun osake oli laskenut yli 10% niin päätin sijoittaa siihen toisen kerran. Tästä johtuen tappiot olivat noin 500€ (2,5% salkun arvosta) ja opetus lienee että ei kannata liian äkkiä laittaa liian monta munaa samaan koriin (eli ensin rakentaa osinkosalkku ja sitten alkaa niitä tarvittaessa lisäilemään).

Guld Invest, yksi spekulatiivisista osakkeistani, ei sitten tunnu saavan lentoa aikaiseksi. Olen pohtinut pitäisikö tästä luopua ja kokeilla jotain muuta: tuntuu olevan hieman liian pieni yritys eikä yritys osu asettamin deadlineihin.

Questerren rahat päätin sijoittaa Aerocrineen ennen Japanin tapahtumia (hieman lisää tästä myöhemmin): ostelin näitä hintaan 5,6kr/kpl mikä oli hieman virhe: näitä oli paljon saatavilla noin 5kr paikkeilla, ja Japanin kriisin aikana näitä sai parhaimmillaan noin 4kr/kpl hintaan (alin päätös tosin lienee 4,75kr, mutta kävi sen alla) ja kirosin jo taas hyvää spekulointiani: nyt osakkeet ovat nousseet 8,35kr ja näyttää melkein +50% mikä on hyvä tulos: tietysti ahneena pohdin että jos olisin onnistunut esim 4,25kr hintaan ostella niitä niin näyttäisi lähemmäs +100%...
Ei kommentteja: