lauantai 6. elokuuta 2011

Laskupörssissä: myyntiä ja ostoksia, lainaposition harkinta

Näin aluksi on pakkoa sanoa että ei mitään hajua miten tässä tulee käymään: Italian ja Espanjan velat ovat aika isoja, korot ovat nousussa, Kreikka ja Irlanti kait ei ole niin vakaita ja Yhdysvalloissa tuntuu myös olevan ongelmia. Oma veikkaukseni on että lasku ei ollut ihan vielä tässä, vaan mennään hieman alas vielä: mutta en ole tästä kovinkaan varma, joten pidin melkein kaikki Yhdysvallan osakkeet.

Suomessa ja Ruotsissa hieman "siivoilin": aloitin onneksi jo torstaina hieman myynnit, etteivät ihan osuneet (pelkästään) pahimpaan dippiin: Securitas lähti, samoin möin pois Tele2 spekulatiivisessa mielessä (oletan että saan sitä edullisimmin takaisin), samoin myös Royal Unibrew (eli tulee takaisin halvemmalla tai sitten jossain 330-340 - sen "oikea" hinta mielestäni on 370dKr) ja Aerocrine (voitolla, mutta ostan halvemalla) - tämän lisäksi kotiutin BlackPearlistä voiton, ja ostin melkein heti takaisin: suomesta pistin lihoiksi Oriola KD "kivalla tappiolla" (Venäjä siellä kummittelee, on vielä mielestäni hieman kallis kun tutkin tarkemmin), samoin Fortum (ehkä ostan 15€) - lisäyksiä salkkuun sitten taas olivat Citycon, Kesko ja Pohjola - en siis uskalla ihan myöskään olla poissa markkinoilta.

Tällä hetkellä on noin 6k€ rahaa (eikä hirveästi myyntivoittoa): tämän lisäksi juttelin myös pankin virkailijan kanssa, ja olisi mahdollista saada 10k€ n. 1% marginaalilla + 1kk Euribor (kulutusluotto nimellä kulkee, oletin että olisi ollut sijoituslaina tmv) - mutta vaatii vielä että toimitan papereita asunnosta että saan sen vakuudeksi. Suunnitelma on itselläni tällä hetkellä seuraavanlainen: jos markkinat laskevat 0-20% (lue: lähemmäs 20%) niin tulen ostamaan käteisvaroilla osakkeita, jos lasku menee tuon yli (20+%) niin noudan sijoituslainan ja ostan lisää, taas jos markkinat pysyvät nykyisellä tasolla aloitan hiljalleen ostot ja taas jos markkinat lähtevät kovaan nousuun niin olen ainakin osittain mukana.

Katsotaan miten tässä käy, viime viikot on tullut otettu selkään ja jos toi nordnetin mittari pitää paikkansa niin vuoden alusta -3k€ - aika iso summa.

4 kommenttia:

Billy the Kid kirjoitti...

Sijoituslaina nimellä on yleensä vaan jos salkku on vakuutena. Mulla on oman salkun "takaamaa" lainaa IB:stä.

Osinko77 kirjoitti...

Joo, tosiaan pankkivirkailija sanoi että voin tuolla luotolla esim "ostaa auton" :) Luulin vain että verotuksellisista syistä olisivat merkanneet ne lainat vähän eri (kulutusluotto autoon vs sijoituslaina).

Laiska sijoittaja kirjoitti...

Otitko siis jo lainaa vai kyselitkö vain? :)

Osinko77 kirjoitti...

Laina on siis hyväksytty, mutta nostamatta. Sain siihen pari kuukautta nostoaikaa, eli jos tulee laskupörssi niin nostanen ja sijoitan :)