tiistai 30. elokuuta 2011

Balder preffered shares lisätty salkkuun

Ruotsin maalla tuntuu olevan hieman hankala kiinteistöfirmojen saada rahaa, joten Balder turvautunut osakeantiin jossa tarjolla oli etuoikeutettuja osakkeita. Lyhkäisyydessään:

Osinko: 8% (4 x 5kr) 250 kr emissiokurssilla (itse ostin hintaan 257kr, eli 7,8%). Mikäli osinkoa ei makseta ajallaan kasvattaa se korkoa 14% vuosikorolla kunnes se maksetaan
Lunastushinta: Balderilla on oikeus lunastaa osakkeet takaisin hintaan 350kr/kpl (40% korkeammalla, 36,1% minun ostohinnalla)
Etuoikeutus: Jos yritys menee konkurssiin etuoikeutetulla osakkeella on oikeus saada 300 kr/osake + mahdolliset sisällä olevat osingot ennen muita osakkeenomistajia (toki velkojien jälkeen).

Muutenkin Balderilla tuntuu menevän melko hyvin lukiessani osavuotiskatsauksia, joten päätin "lukita" tuon 7,8% osinkotuoton: tavoitteena siis olisi saada 10% tuotto pääomalle, mutta näinä epävarmoina aikoina tuo sekä mahdollinen arvonnousu riittää pienelle osalle salkkua ("korkosijoitus"). En kyllä löydä tästä lehmää ojasta (hieman siis epäilyttää kun tuo tuntuu aika halvalta), mutta ehkä tuo kiinteistömarkkina on pankkien mielestä niin riskialtis että eivät halua lainata alle 8% korolla: jos tätä saa edelleen halvalla / halvemalla ehkä laitan osan mahdollisesta sijoituslainasta tähän: kurssiriskihän tässä toki on.

Ostettu muutama Fast. Balder pref osake hintaan 257kr/kpl.

Ei kommentteja: