lauantai 30. heinäkuuta 2011

Heinäkuun kuukausikatsaus

Jos haetaan positiivisia asioita voisi todeta että heinäkuu meni mukavasti kun tuo toinen askel tuli saavutettua, mutta syy siihen oli että pistin ehkä hieman liikaakin rahaa salkkuun:Salkun arvo ei laskenut kovin paljon heinäkuun aikana, mutta rahallisesti tuo että salkku on jo jonkin kokoinen tekee sen että lasku näkyy: Nordnet mittarin mukaan takkiin tuli noin 1,5% eli 350€, ja tämän vuoden "saavutus" on -6,5% eli -1450€.

Osinkoa tuli: SysCo (noin) 11$, Realty Income 4$, SGL 4$, Birner Dental 10$, HarleyVille Group 15$, Northwestern Corp 15,5$ sekä AOD 4$ - yhteensä verojen jälkeen tilille tuli 37,9€.

Käteistä on noin 10% salkun arvosta, eli jos tässä nyt avautuu erityisen hyviä ostopaikkoja niin 2-3 ostokseen olisi varaa: tosin tuo "erityisen hyvä ostopaikka" varmaan tarkoittaa kovaa laskumarkkinaa, jolloin salkun arvo ottaa siipeensä. Muuten tavoite on pitää noin 1000€ käteistä sen varalta että jotain hyvää ostettavaa ilmestyy jostain.

Myyntilistalla on ainakin AOD (olisi pitänyt myydä se kun kävi 6,2$), mutta pitäisi varmaan hieman tarkemmin käydä läpi tuo salkku.

2 kommenttia:

Alvin kirjoitti...

Terve! Passiivista tuloa tavoitellaan täälläkin, tosin hieman eri lähteistä vielä tällä hetkellä. :)

Maksavatko nuo jenkkiosakkeet osinkoa pitkin vuotta vai miten se tuolla menee? (Suomessa kun tuo maaliskuu taitaa olla melko vakio?)

Osinko77 kirjoitti...

Hei, eivät valitettavasti: normaalisti yhdysvaltalainen yritys maksaa 4 kertaa vuodessa, vähän riipuen milloin: hieman osvittaa saa esim http://dollarkursen.com/utdelningar.html linkistä. Toki on yrityksiä jotka jakavat kerran kuukaudessa (esim REIT:ejä (Realty Income) ja MLP:tä), mutta ne vähän erilaisia.

Suomessa isoin suma osuu tosiaan maalis-toukokuulle, tosin esim panostaja taisi jakaa tammikuussa ja kone helmikuussa: paljon muita ei valitettavasti ole, ja muutenkin tuo Suomen pörssi tuntuu hieman kuolevan pois...