perjantai 8. heinäkuuta 2011

Ostoja ja toinen askel saavutettu

Kesäkuun lopusta tähän saakka on mennyt salkulla melko hyvin, ja käyrä näyttänyt loivasti nousua: tänään siihen valitettavasti tuli stoppi, hieman ennenkuin Nordnet mittarin mukaan koko tämä vuosi olisi tullut taas voitolliseksi.

Ostelin hieman "laskupäivinä" lisää osakkeita: jenkkimarkkinoilta tarttui Brookfield Infrastructure Partners (BIP) ja johtuen (siihen aikaan vielä) pienestä ostoerästä kulujen jälkeen ostohinnaksi tuli 24,3$ (ostin siis alle 24$). Dividendmonk on kirjoittanut siitä kelpo artikkeleitä, esim tässä 2011 päivitys: http://dividendmonk.com/brookfield-infrastructure-partners-bip-analysis-2011/ (itse siis metsästin aluksi alle 22$, mut osinkokorotusten jälkeen nostin tavoitehinnan alle 24$).

Kun laskukausi jo näytti olevan ohi niin minulla tuli hieman kiire parin osakkeen kanssa (ajattelin että pohjan tavoittaminen on mahdotonta): Oriola-KD:tä tuli salkkuun hinnalla 2,74€/kpl mikä taitaa olla melkein viimeisen kk korkein hinta mutta oletin sen nousevan 3€. Osingoksi odotan 0,12€/osinko ensi vuonna, kun tulosvaroitusta ei nytten sitten tullutkaan. Tämän lisäksi ostin vauhdilla myös WeSC:in, hinnaksi tuli 57,2kr/osake - voisin yrittää ehtiä kirjoittaa tästä lisää.

Huomasin myös että Nordnet tarjoaa 1% koron talletustilille, joten päätin siirtää hieman isoksi kasvanneen "säästötilin" sinne: myös lomarahat menivät sinne, mutta ajattelin että yritän olla kuluttamatta hirveästi rahaa lomalla ja sen sijaan että siirrän joka kuukausi rahaa Nordnettiin niin kasvatan taas tuota "säästötiliä" hieman isommaksi (hätävarat minulla on siis erikseen Seligsonin AAA-rahamarkkinarahastossa) - taktiikka on siis että käyttötilillä on vain vähän rahaa, ja sitten pari kertaa kk siirrän hieman lisää "säästötililtä" käyttötilille rahaa.

Siirtelin myös osaketietojani Google Docseihin jotta saisin hieman paremmin niitä seurattua: huomasin että itse kasaamani noin 22 k€ salkulla (tämän lisäksi siis hieman sijoitusrahastoja) YOC on 4,8% ja nykyinen tuotto% on 4,3% osinkojen muodossa (kurssivaihtelut ja se, että jotkut yritykset eivät maksa osinkoja huomioon ottaen). Osinkoverotuksen säilyessä edelleen 19,6% tämä vastaa siis noin 4,8% korkotuottoa joten hieman tekisi mieli ostaa osinko-osakkeita sen sijaan että makuuttaisin niitä 1% korkotilillä - mutta uskon että syksyllä saattaa tulla vielä hyviä ostopaikkoja, eli rahan arvon menetys nykyisillä hinnoilla on mahdollista: tosin en ole nostamassa rahoja toivon mukaan useaan vuoteen/koskaan.

Strategia ostaa enimmäkseen yrityksiä, jotka maksavat ja kasvattavat osinkoja, tuntuisi myös olevan melko onnistunut: 2009 sain noin 70€ osinkoa, 2010 sain noin 650€ osinkoja ja 2011 on tähän asti tullut noin 650€ edestä osinkoja, tosin montaa "isoa" osinkoa ei ole enään tämän vuoden puolella tulossa.

Ei kommentteja: