tiistai 21. kesäkuuta 2011

Guld Invest - kaikki ei ole kultaa mikä kimaltaa

Nyt myös toinen alkuvuoden spekulatiiveista osakkeista on ottanut kunnolla takapakkia (ensimmäinen oli Questerre, josta luovuin aika ajoissa kun alkoi näyttämään huonolta): toinen on paljon pienempi Guld Invest, jossa arvelin että olisi kasvupotentiaalia. Aikatauluthan taas meni pieleen ja kannattavuus laskenut alkuvuodesta, mutta odotin jotain positiivista heinäkuun tuloksesta (ajatuksena myydä pois jossei tule mitään, sahannut noin 0,14-0,15kr paikkeilla ja ostohinta 0,17 - laskenut että ihan hyvä kun substanssiarvo on 0,17kr (0,18kr goodwill:in kanssa)).

Noh, lähestyy tuo osavuotispäivä mutta sieltähän tuli vähän erilainen tiedoite: kuulema 5 milj kruunua negatiivista tulosta johtuen jostain jo aiemmin kerrotusta ryöstöstä tmv. Ko. ryöstö kyllä mennyt minulta ohi, ja kurssihan nyt sitten on 0,08kr/osake "tuoton" ollessa "kivat" -53,84%. Riski oli siinä mielessä rajattu että vain 3% salkun arvosta oli siinä kiinni, mutta kyllähän tuo tuntuu.

Noin käänteisesti laskettuna siis 0,17kr/osake x 116 363 636 osaketta tekee mun laskutaidoilla noin 19,7 mKr pääomaa - siitä siis tuo 5 miljoonaa on noin 25%, jolloinka osaketta kohden olisi omaa pääomaa 0,1275kr/osake: toki voi olla hieman vähemmän jos yritys tuottanut tappiota, mutta uskoisin sen kumminkin olevan noin 0,11-0,13kr/osake haarukassa. Seuraava tulosraportti tulee vasta 31.8.2011, joten aika kauan sitä pitäisi tässä arvuutella: vaikka johto vaikuttaa pätevältä (tehneet oikeita päätöksiä jne) niin aikatauluihin ei olla päästy, ja tämän kääntäminen kassakoneeksi voi kestää aika kauan: laitoin sisään viikon voimassa olevan myynnin hintaan 0,12kr/kpl, katsotaan tärppääkö (nykyhintaan 50% korotus).

Aina ei voi onnistua, ja "pikarikastuminen" pienen firman kautta ei tällä(kään) kertaa näytä tuottavan tulosta - onneksi Aerocrine vielä voitolla.

Ei kommentteja: