torstai 9. joulukuuta 2010

Turskat salkussa

Välillä on hyvä hieman käydä läpi mikä meni pieleen; varsinkin kun mennyt vuosi oli melko "helppo" osakkeille, melkein mikä tahansa ostettu lappu on mennyt ylös. Viime aikojen rivakka nousu ACAP Investissä nosti sen pois turskalistalta, muuten se olisi ollut melko kärjessä.

Alpine Total Dynamic Dividend, AOD: NN (Nordnet kuljen kanssa)-ostohinta 9,18$ (osinkokorjattu: 7,82$), nyt 5,85$ eli -36,32% (-15% osinkokorjattu). Mistähän tässä aloittaisi... Ensin varmaan siitä että ostin NAV +15% hintaan (eli maksoin 1,15€ 1€ tavarasta), hinta pomppi voimakkaasti enkä oikein löytänyt mikään mikä olisi kumonnut tuota että osinkotuotto on liian kova: näin jälkikäteen ajateltunahan korkea volatiliteetti (7-10$ tuntui pyörivän) olisi voinnut varoittaa että ehkä kannataisi luopua, mutta ei ollut kovin iso sijoitus ja kun kurssilasku sitten realisoitui niin oli jo myöhäistä. Jonkun verran kotiutettavaa tappiota olisi tässä osakkeessa, mutta maksaa edelleen melko hyvää osinkoa vrt hinta joten kotiutan niitä tällä hetkellä - eipä muualta saa tuolla summalla yhtä hyvää tuottoa. Pieni pelastus tosiaan ollut se että ehdin nauttimaan 0,12$/osake osinkoja jonkun aikaa: muuten tässä olisi vielä pidempi miinus. Osuus salkusta 2%, pidetään toistaiseksi (kunnes joku parempi löytyy/korjaan tappiot verotusta varten).

Hudson City Bancorp, HCBK: NN-ostohinta 12,74$ (osinkokorjattu: 12,29$), nyt 12,39$ eli -2,72% (+1% osinkokorjattu). Pankkeja lyödään aika kovaa, ja tämä ollut reilusti alempana. Kaksi ostoa tässä, eli hieman tankkasin lisää jotta keskihinta laskisi. Uskon edelleen Hudsoniin (TTM Earningit on 1,12$/osake (viime vuosi: 1,08$), osinko 0,6$/osake eli pitäisi olla turvattu, korot matalat mutta ehkä nousussa?) joten on pitkässä salkussa - en lisää koska on myös Royal Bank of Canada salkussa (jota lyöty viime aikoina). HCBK isompia yksittäisiä sijoituksia 7,3% salkkuosuudella, pidetään.

Nokia, NOK1V: NN-ostohinta 9,61€ (osinkokorjattu: 9,21€), nyt 7,52€ eli -21,8% (-18,4% osinkokorjattu). Tavoitehinnaksi asetin 12€, ja siinähän se kävi: aloin sitten hieman ahnehtimaan vaikka en luottanutkaan yhtiöön (ja tämän hetkiseen Symbian-pohjaiseen strategiaan), ja jäin roikkumaan. Totuus paljastui, ja alashan sitä mentiin. Nyt ollaan mielestäni ehkä menty liian alas, eli pientä reboundia odotan kun Q4 myyntitulokset (N8) nähdään mutta en usko että yli 10€ mennään kovinkaan äkkiä. TTM Earnings / share (eli vuosi taaksepäin) tuntuu olevan 0,55€/osake (omaa pääomaa / osake 3,64€) joten 0,4€ osinko voi olla uhattu. En osta lisää kun en luota osakkeeseen (vieläkään): luultavasti tästä pitäisi luopua ja kotiuttaa tappiot, mutta helpomi tosiaan ajatella että tappio ei ole todellinen ennenkuin se realisoidaan (ja odotan nousua Q4 tuloksen jälkeen). Nyt 2,7% salkusta ja isoin tappioni - myydään viimeistään Q4 jälkeen.

Eli liian kallliilla ei kannata ostaa (AOD: selkeä virhearvioiti, jos NAV:in olisin ostanut niin en olisi niin paljon tappiolla) ja kannattaa omaa strategiaa noudattaa (Nokia) jos on jotain päättänyt. Mutta onneksi muut osakkeet ovat menestyneet hyvin (ja pari todella loistavasti), joten salkku edelleen kovasti voitollinen.

2 kommenttia:

Mikko / Tienaa rahaa! kirjoitti...

Mun strategiani on buy only :-)

Osinko77 kirjoitti...

Mielestäni hieman riskaabeli strategia, eli näkisin että tuota voisi lähinnä kutsua "Buy and Forget"-menetelmäksi. Tietysti jos osaa ostaa nyt "halvalla" ja sitten 10 vuoden kuluttua katsoo miten kävi niin en ainakaan usko että on tappiolla.

Itse yritän välttää kaupankäyntiä (äkkiä tulee aika isot kulut), mutta verotuksillisista yms muuttuneista tilanteista niin joskus pitää luopua yrityksistä... Kuten jo Wall Streetillä on sanottu: "Cut your losses and let your profits run" :)