tiistai 7. joulukuuta 2010

Guld Invest

Salkkuun tarttui Ruotsista Guld Invest (http://www.guldinvest.se/) -osake. Kyseessä on melko uusi pörssiyritys, jota uusi toimitusjohtaja on yrittänyt saada kuntoon nyt vähän aikaa. Yritys on kannattava vaikka on talouskriisi ollut, mutta viime osavuotiskatsaukseen tuli todella negatiivinen merkki kun vielä tarkensivat toimintaa ja tekivät tästä johtuen kertaluontoisen alaskirjauksen: tästä johtuen osake on löyty todella alas. Yrityksen omaisuuden arvo on 0,17kr/osake (goodwill:in kanssa 0,19kr/osake), joten kun osake oli saatavilla hintaan 0,17kr/kpl niin tuntui että tässä on mahdollisuus tehdä hieman tiliä.

Osinkoa olisi ollut tarkoitus alkaa maksamaan vuodesta 2010 eteenpäin 30% tuloksesta, mutta tänä vuonna sitä tuskin tulee johtuen ko tapahtumasta. Yrityksellä on toimintaa kolmella alueella: Fashion, jossa oma merkki "VJ Since 1890" myy hyvin ja on ollut Ruotsissa esillä ns "product placement"in avulla: Raaka-aineet, jossa kauppaa tehdän kullan kanssa lähinnä kultasepille; sekä viimeisenä Palvelut-alue, jossa tarjotaan rahoitusta sekä puhdistusta & jalostusta.

Osake on tietysti korkeariskinen (uusi yritys) ja erittäin pienellä vaihdolla (kauppaa tehdään Aktietorget:illa), mutta P/E tuntuisi olevan noin 3,4 sekä P/S 0,21. On siis "spekulaatiosalkussa", ja toivon nousua 0,3-0,4kr tasolle vuoden sisällä.

Ei kommentteja: