tiistai 13. huhtikuuta 2010

Salkkusuunnitelmia johtuen Nordnet hinnoittelun muutoksesa

Taloudellinenriippumattomuus blogista löytyy hyvä vertailu eri välittäjistä: linkki. Se, mikä mielestäni on unohtunut tässä yleisessä keskustelussa Nordnet hinnoittelun nostosta on se, että ei-suomalaisilla osakkeilla pysyy sama hinta riippumatta siitä oletko tasolla 1,2,3 vai 4 - ainostaan Suomen hinnat muuttuvat.

Itselläni tosiaan on sen verran pieni salkku vielä että en oikein voi kivijalkapankin asiakkaaksi alkaa, säilytyskulut syövät suuren osan tuotoista (esim OP 1,25e/kk = 15e/vuosi, 500e sijoituksesta tämä on 3% vuodessa). Oma strategia on hieman keskittää nykyiset omistukset, ennenkuin uusi hinnasto astuu voimaan:

Royal Unibrew on noussut todella voimakkaasti, ja osinkoja en halua siitä nauttia johtuen tanskan verotuksesta.
Hudson City Bancorppia minulla on vain noin 500e edestä (15e kaupankäyntikulu olisi 3%) eli tämän lisäystä harkitsen (tällä hetkellä siis 13 dollaria, eli noin 10e)
Acap investment: tätä minulla on noin 340e edestä laskun jälkeen, voisin siis kotiuttaa noin 40e tappiot. Uskon että tämä tulee nousemaan, mutta nousuun voi mennä vuosi-kaksi joten ehkä olisi hyvä ottaa rahat irti nyt kun kaupankäyntikulut on vain 4e/kauppa (nousee siis 10e).
Travelpartneria pitäisi myös hieman lisätä juuri tästä syystä (vain 400e kiinni).

Oman ostostrategian joudun myös miettimään uusiksi, eli vähemmän kauppoja. Yhdysvaltalaisten osakkeiden puolelta näyttäisi E-Trade olevan se, mihin olen menossa, mutta pitää vielä hieman tutkia koska tästä oli muutama kommentti että tämä ei olisi niin luotettava.

Muuten salkusta tulee entistä enemmän holdipitoinen ja keskitetympi.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Itselläni tosiaan on sen verran pieni salkku vielä että en oikein voi kivijalkapankin asiakkaaksi alkaa, säilytyskulut syövät suuren osan tuotoista (esim OP 1,25e/kk = 15e/vuosi, 500e sijoituksesta tämä on 3% vuodessa)."

Kritiikkiä tuohon. Tuo mainitsemasi 1,25e/kk kustannus on koko arvo-osuustilille, ei yksittäiselle arvopaperille. Ei sinullakaan 500€:n osakesalkkua kuitenkaan ole, joten 3%:a et millään saa kustannukseksi. Tuosta 14491€:sta 15€/vuosi on ~0,1% ja tuon summan kasvaessa, se on vieläkin pienempi osa. Lisäksi OP:lla voit maksaa kulut bonuksilla joita kertyy jo 5000€:lla juuri tuo n.15€/vuosi.

Vielä pieni ekstra vinkki OP:sta, siellä näyttää olevan tarjous, jossa säilytys 30.9. asti on ilmaista ja toimeksianto on 5€ + 0,1%.

Osinko77 kirjoitti...

Suomalaisia osakkeita salkussa on vain noin parin tuhannen euron edestä, mutta mikäli tuo pitää paikkansa että säilytysmaksu on vain / suomalaiset osakkeet (eli jos omistan sekä Nokia että Fortumia maksan vain 1,25e/kk, en 2,5e/kk) niin taidan siirtyä OP:n käyttöön niissä. Laitoin tästä viestiä OP:lle, kiitos vinkistä.

Valitettavasti osakkeiden omistus ei kerrytä bonuksia? Vain sijoitusrahastot yms kerryttää niitä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä oman käsitykseni mukaan osakkeiden omistus kerryttää bonuksia. Mutta tosiaan niitä pitäisi olla sen 5000€:n edestä.

Linkki josta voit testata bonustesi kertymistä: https://www.op.fi/op?id=47402&srcpl=3

Osinko77 kirjoitti...

https://www.op.fi/op?cid=151053299&srcpl=3

--
Sijoitukset

* OP-sijoitusrahastot, joiden kertamerkinnöillä ei ole minimimerkintäsummaa.
* OP-sijoitusvakuutukset

Bonukset lasketaan OP-Sijoitusrahastojen päivittäisten markkina-arvojen kuukauden keskiarvosta sekä OP-Henkivakuutus Oy:n Sijoitusvakuutuksen kk:n lopun arvosta.
--

En valitettavasti löydä tuosta merkintää että osakkeet antaisi bonusta (sijoitusrahastoistahan kynitäään hallintopalkkiota, eli on kannattava pankille aina).

Mutta odetaan vastausta myös tuohon säilytysvastaukseen, ei se ole paha vaikka ei saa bonuksia.