maanantai 22. helmikuuta 2010

Hudson City Bancorp lisätty salkkuun

Finanssisekortilla minulla oli aika vähän osakkeita, ja tosiaan osinkohajautuskalenteriin sopiva osake löytyi Hudson City Bancorp:ista (linkki). Muutenkin ala ei ole nyt ns "kovassa huudossa", joten ajattelin että voisi löytyä alalta hyviä osakkeita kohtuulliseen hintaan.

Fool.com (linkki) ja Smartmoney.com (linkki) löytyy tietoa osakkeesta, mutta itse katsoin että osinkotuotto (4,5%) on melko hyvä ja osinkoa jaetaan vain noin 60% voitosta. Morningstar.com:in mukaan voitto on kasvanut joka vuosi 1999 vuodesta (linkki) ja tehnyt voittoa ihan hyvin vielä finanssikriisin aikana. Kasvun arvioidaan olevan noin 10% seuraavat kahden vuodet (ja 5v 16,2%) smartmoney:n mukaan, ja pankin omien kotisivujen mukaan on ollut Forbes parhaiden pankkien listoilla 2007, 2008 ja 2009 - valttina tuntuisi olevan kustannustehokkuus, mikä ainakin itseäni vetoaa koska mahdollistaa matalat kulut asiakaille ja kilpailukykyiset korot. Yritin tonkia osavuotiskatsauksia läpi löytääkseni mahdollisesti nk "huonoja lainoja", mutta ei pistänyt mikään silmään - yksi mahdollinen huono uutinen on että voi joutua maksamaan "takaisin" TARP tukea noin 55 miljoonaa$, vaikka siis ei ole nostanut niitä ikinä.

Ostettu muutama Hudson City Bancorp hintaan 13,20$/kpl pitkään salkkuun - odotan että kasvu jatkuu ja myös osinkotuotto nousee tulevaisuudessa noin 10% vuodessa, jolloin saisin jo ensi vuonna 5% pääomalle takaisin.

Ei kommentteja: