keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Epävarma markkina, mahdollisia ostotilaisuuksia

Hieman hiljaiseloa ollut blogittamisen suhteen, ja kiirettä piisannut muiden asioiden kimpussa. Sivusilmällä kumminkin on tullut seurailtua markkinoita, ja muutama asia tuli havaittua: Travelpartnerin 17,2kr tärppi ei mennyt läpi, vaan osake karkasi todella korkealle (noin 20kr). Tätä seurasi osavuotistulos, mm 154% voittokasvu vuoden 2009 aikana ja 1,15 kr osinkoehdotus, ja palkintona noin 10% kurssilasku 17,8kr tasolle. Syynä tähän lienee luottokorttipetos-ongelma järjestelmässä, jota ollaan paikkaamassa - osinko olisi yli 6% näillä hinnoilla, mikä houkuttelee kieltämättä hieman ostoksille.

Tosin myös Fortum ja Sampo ovat hieman kiinnostavia: osinkotuotto olisi hieman pienempi, mutta saisin hyödynnettyä täysmittaisena tuon osinkovähennyksen kun asuntolainaakin on. Tosin kasvuosake olisi siinä mielessä hyvä, että sen voisi myydä ja saisi pääomatuloa.

Olen myös mielenkiinnolla seurannut Yhdysvallan markkinoita, ja todella lähellä on Hudson City Bancorp (HCBK) osto. Osinkotuotto on noin 4,5%, osinkoa jaetaan noin 55% voitosta (Earnings per share 1,07$ ja osinkoa 0,6$) ja muutenkin tilanne näyttää hyvältä. Pankit eivät myöskään tällä hetkellä ole huudossa, joten tämä voisi hyvinkin jäädä pitkään salkkuun (osinkokasvu erittäin todennäköistä). Mutta kohtapuolin on palkkapäivä, joten katsotaan: ajattelin siis hajauttaa kahteen pieneen ostoon, yksi hieman isompi yhdysvalloissa ja yksi hieman pienempi pohjoismaissa.

AOD oli myös laskenut sopivan paljon, mutta ei ihan niin paljon että olisi ostanut sitä vielä - tästä osake onkin taas sitten noussut jonkun verran.

Ei kommentteja: