perjantai 21. heinäkuuta 2017

Teekay Corporation - hallittu riski

Sijoittelin aikoinaan melko menestyksekkääsi Teekay Tankersiin; yrityksellä oli hyvä osinko ja sitä seurasi mukava arvonnousu. Sitten hiukan poltin näppini Seadrillin kanssa ja Hornbeck Offshorining kanssa meinasi käydä samalla lailla. Olen kumminkin hiukan seurannut näitä yrityksiä sivusilmällä, ja Teekay Corporationsin laskettua melko reilusti se alkoi kiinnostamaan.

Tankkeri


J. Mintmyer on kirjoittanut tästä ihan hyvän artikkelin https://seekingalpha.com/article/4082893-teekay-corporation-highest-conviction-long-idea-ever osoitteessa, ja lyhkäisyydessään hän toteaa että osake on tippunut liikaa: koska tämä on ns General Partner (GP) niin kun Teekay LNG Partners (TGP) lähtee nostamaan osinkoaan, mitä odotetaan alle vuoden sisällä niin myös TK nostaa osinkoa ja osake lähtee nousuun. TGP laski osinkoaan joulukuussa 2015 0.7$ -> 0.14$ jotta voisivat ilman lainaa kustantaa kasvua, ja nämä investoinnit on nyt tehty. Mikäli sitten vielä Teekay Offshore Partners (TOO) sekä Teekay Tankers (TNK) myös pystyvät parantamaan tulosta niin TK voi nousta todella paljon.

Cobas Asset Management, jonka vetäjä Francisco Parames myös tunnettaan "Europan Buffetina" on pistänyt niin paljon rahaa kiinni TK:hen kun rahaston säännöt sallivat: täydet 10%. Tämä on hyvä merkki, mutta toisaalta kuten https://seekingalpha.com/article/4086498-teekay-corporation-blindly-follow-cobas-asset-management todetaan niin monesti oikealla arvo-sijoittajalla on aika pitkä horisontti, ja väliin voi mahtua myös melko reilua laskua - eli matka voi olla karu seuraavat pari vuotta, ja osakesijoittaminen on aina riskialtista puuhaa.

Kurssi on ollut melkoista vuoristorataa, mutta onnistuin ostamaan ensimmäisen siivun hintaan 5.6$. Valitettavasti taas jänistin ja laitoin kiinni tähän 6k€, mikä on noin 2.1% salkusta. Hinta taisi käydä yli 7$, mistä se sitten taas laski ja lisäsin n 3k€. Keskiostoshinta minulla on nyt 5.91$ ja on salkkuni isoin yksittäinen sijoitus, mutta vain noin 3% kokonaisarvosta. Tällä hetkellä harmittaa koska meno on ollut melko reipasta ja on noin +30% tällä hetkellä.

J. Mintmyer arvioi että osakkeen pitää nousta vähintään 13$-15$ tasolle, ja taas Cobas Asset Management on sanonut kohdekurssiksi 19$. Itselläni on häly 13$ kohdalla, katsotaan miten osinko on mennyt. Pohdin myös hiukan lisäämistä.

Ei kommentteja: