keskiviikko 26. lokakuuta 2011

UPM Kymmenettä siivu salkkuun

Päätin sitten ostaa "varmuuden vuoksi" pienen siivun UPM Kymmene:ttä salkuun jo eilen: hinta on hieman noussut pohjasta (alle 8€ olisi saannut) mutta pohjiin vaikea osua ja tosiaan hieman huolestuttaa että jos tästä tulee nousuralli niin olen poissa kuvioista.

Ostohinnaksi tuli 8,83€ osake, ja jos lasken viime vuoden osingolla 0,55€/kpl saan "kivan" 6,2% osinkotuoton. Riski oli ostaa ennen osaria, ja en nyt oikein osaa sanoa kannattiko vai ei: tulos oli ihan ok, ja osake hieman laskenut: laimennettu osakekohtainen tulos on 0,68€/osake (Q1-Q3), mikä siis jo riittäisi maksamaan tuon 0,55€ osingon. Pidin myös toimitusjohtajan kommenteista että ovat "vuotta 2008 paremmin valmiita toimimaan karussa ympäristössä" ja tosiaan tuo energia puoli on kasvanut upm kymmenessä aika isoksi (linkki T&T) jonka pitäisi tuoda tulosta vaikka paperipuoli "pettää". Tämän lisäksi UPM:llä tuntuu olevan kaikenlaista muutakin kehitteillä, ja omasta mielestäni UPM on parhaiten "hoidettu" metsäyhtiö Suomessa.

Heiman tarkempaa analyysiä pitää vielä tehdä (ja tutkia Q3), mutta päätin hieman impulsiivisesti ostaa UPM:ää siivun kun sain omasta mielestäni kohtuu hintaan: jos hinta laskee 8-7,5€ paikkeille tulen varmasti lisäilemään osaketta.

Ei kommentteja: