lauantai 8. lokakuuta 2011

Harleysville Group, KappAhl

HarleysVille Group: Lisäilin HGIC:iä salkkuun huhtikuussa, oli Dividend Champions listalla ja kasvattanut osinkoa hyvin. Toivoin että tämä olisi pysynyt salkussa tuomassa hieman finanssipuolta salkkuun, ja ostin hieman ennen arvioitua osingonnostoa (joka siis nousi 0,36$ -> 0,38$). Siinä mielessä on pakko olla tyytyväinen noin 90% voittoon (ostohinta 32,34$, lunastushinta 60$) mutta harmittaa kun hyviä osingonkasvattajia on aika vaikea löytää: tilanne tosin nyt parempi kuin alkukeväästä. Lunastus tapahtunee alkuvuotena, joten pidän tätä vielä salkussa (tai kunnes saan 60$/osake): Seeking Alphassa tätä ostetaan nyt hintaan 58,5$, laskevat siis saavansa varman 2,5% tuoton parissa kuukaudessa. Tämä on jo toinen yritys (salkustani) joka ostetaan pois, mutta nyt ei harmita yhtä paljon kuin kun Travelpartner mielestäni meni liian halvalla (vaikka siitä siis myös maksettiin premio).

KappAhl: mistähän tämän murheenkryynin kanssa aloittaisi... "Hyvä" puoli on siis se että tässä on erittäin pieni summa kiinni (Nordnetissä maksoisi siis 4€/kauppa tuonne Ruotsiin aluksi, ja rahan polttaessa niin "äkkiä" piti saada jotain) mutta kyllähän tämänkin olisi pitänyt ymmärtää myydä 75kr paikkeilla. Nyt hinta on todella poljettu alas uusannin takia (ja muutenkin markkinan): nopeasti laskeskelen että jos vanhoille omistajille tarjotaan merkintä samassa suhteessa mitä nyt omistaa niin hieman päälle 100€ pitäisi sijoittaa (markkina-arvo 870 mKr, uusanti 600 mKr eli aika 1:1) - tämän nyt ihan varmasti teen, mutta pitäisi hieman tutkia että pitäisikö tähän ehkä laittaa lisääkin kiinni (11,70 kr tuntuu nyt olevan kurssi).

Yleisesti on aika huokuttelevia ostopaikkoja, mutta onko niitä kohta vielä enemmän? Itse ajattelin katsoa miten tuo Kreikka nyt päätyy: vaikka Portugal ja Italia varmaankin lienevät pääongelma. Jotenkin tuntuu ihmeelliseltä että lainaa voidaan ottaa noin isoja summia että niitä tuskin edes on mahdollista maksaa ikinä takaisin: ja jos nyt kerran pankit ovat antaneet liian helposti lainoja ilman kunnon takauksia (esim asuntonlainoja suomessa) niin onko nämä Kreikka-vakuudet nyt sitten esimerkki "kunnon" vakuuksista? Jos niin ehkä pitäisi mennä hieman juttelemaan tuo asuntolaina uusiksi...

Ei kommentteja: