tiistai 23. marraskuuta 2010

Syyssivousta sekä ostopaikkojen kyttäämistä

Tässä alkusyksystä tuli hieman katsottua salkkua kriittisemmin, ja eipä voinnut muuta todeta kuin että pienellä rahamäärällä oli saatu aikaiseksin melkoinen hajautus: syynä tähän oli että raha poltti näppejä kovasti, ja kun Nordnetin kaupankäyntikulut olivat noin 4e tai 40 kr (=4e) niin pohjoismaisia osakkeita tuli haalittua.

Ensimmäisenä luovuin viime joulukuussa ostamastani Investorista: luovutushinta oli 139kr, ostohinta 132,5kr joten voittoa jäi osinkojen kera noin 50e (mikä antaa tuotoksi noin 10%, hieman alle vuoden pidin). Nordnet on myös varmaan melko tyytyväinen, saivat noin 4e ostosta ja 10e myynnistä, eli noin 14e. Itse en ole palaamassa Investorin omistajaksi: syynä on että vanha johto teki hyvää työtä, mutta uusi johto ei ole saannut mitään oikein aikaiseksi 2-3 vuoteen, ja markkinoilla on muitakin vaihtoehtoja (itse asiassa salkkuun on tarttunut hieman Svolderia myös).

Olin myös omistaja pienellä summalla (edelleen halpa hankintakulu) WeSC:issä: sisään 94 kr hinnalla, kotiutin 5kr osingon ja möin pois 111kr hintaan - pääsyynä tähän oli tosiaan hieman omistuksien keskittäminen, mutta tulos oli myös hieman pettymys ja oletan että pääsen tähän osakkeeseen halvemmalla sisään. Voittoa tästä kertyi noin 80e, eli noin 20% - mikä on ihan kohtuutuotto puolen vuoden omistukselle.

Tällä hetkellä silmäilen myös Acap Investmenttiä ja Securitasta: joko näitä pitäisi ostaa enemmän, tai sitten loupua kun positio on niin pieni. AOD on sitten oma murheenkryyni: ko. CEF on tällä hetkellä -38% salkussani, eli tästä saisin kotiutettua jonkun verran "tappiota" kuittamaan voittoja - mutta en usko että se enään romahtaa nykyiseltä tasolta, joten ehkä voisi nauttia osingoista. Harkitaan.

Laskumarkkinat tuntuisi myös ehkä tarjoavan ostopaikkoja: salkkuun olisin lisäämässä yhtä-kahta osingonmaksajaa, mutta laskumarkkinoita tuntuu olevan hieman luvassa. Dow oli huhtikuun alussa muistaakseni alle 10kE, ja nyt vielä 11 000 - joten laskua voi olla vielä edessä jonkun verran...

Ei kommentteja: