tiistai 12. lokakuuta 2010

Syyskuun kuukausikatsaus sekä Travelpartner

Syyskuussa salkku kehittyi yllättävän hyvin, ja myös uusi sijoitetun pääoman tuottoprosentti 51,81% saavutettiin. Tämä siis 1 vuoden ja 3kk tuotto, joka on yli omien odotusten.



Osinkoja tuli hieman heikosti, koska osa osingoista (joita odotin syyskuulle) oli tullut jo elokuussa: Emerson Electric (jo myyty) 5,36$, Realty Income 4,17$ sekä McDonalds:ilta 6,6$. Yhteensä siis 16,13$, mikä tekee verojen jälkeen 9,85€.

Hieman harmittaa Travelpartnerista tullut ostotarjous: olin ostanut jonkun verran ko. osaketta hintaan 18,5kr/kpl, sekä näistä saannut 1,15kr/kpl osinkoa (6,2% ostohinnasta), ja oma arvaukseni oli että arvo olisi noussut noin 30 kr ennen vuoden loppua, ja ensi vuonna olisi tullut noin 1,3kr/osake osinkoa. Valitettavasti joku yritys huomasi TP:n potentiaalin, ja tarjosi 28kr/osake: pääomistajat olivat sitoutuneet tähän (65,6% osakkeista), ja kaupan toteutumiseen tarvittiin 2/3 joten päätin että ei tässä auta muu kuin luopua ko. osakkeista. Nyt odottelen laskelmia, mutta kohtalainen voittoprosentti tulee 8kk omistuksesta: harmittaa vain kuin hyviä osinkoyrityksiä tuntuu nyt olevan hiukan hankala löytää.

Ei kommentteja: