tiistai 1. kesäkuuta 2010

Toukokuun kuukausikatsaus

Melkoinen volatiliteetti oli markkinoilla, ja edelleen tuntuu että dollarin lasku suhteessa euroon oli salkun pelastus + mojovat osingot.Osingot olivat seuraavanlaiset: AOD: 9,36$, Securitas 126 kr, SGL 4,86$, NorthStar Realty 20,00$, Nokia 24,8€, Tele2 321,75kr, Realty Income 4,16$, Royal Bank of Canada 7,03$, Teekay Tankers 31,08$, AOD 9,36$ (näköjään tuli etukäteen kesäkuun), Hudson City Bancorp 6,60$, SGL 4,75€ (myös etukäteen): yhteensä siis 150,46€, ennakkoverojen (15%) jälkeen siis 127,9€ - ei hassumpi kuukausituotto osingoissa, harmi ettei sitä tule joka kuukausi.

Salkuun sain hieman käteistä irti onnistuneella Royal Unibrew myynnillä (225 dkr, uudelleenmerkintä oli 75 dkr - eli noin 300% tuotto 6kk), puolet Royalista jätin edelleen salkkuun. Odotan että joku hyvä ostopaikka ilmaantuisi tästä, tarkoitus olisi joku jenkkiosake saada salkkuun joka jakaa hyvää osinkoa (Hudson City Bancorp sekä Reaves Utility Fund ovat tarkkailussa, AOD mietinnässä mutta liian kallis NAV:iin nähden).

Salkuun tuli siis ensimmäinen laskukuukausi: laskua oli puolessa välissä kuukautta melko paljon enemmän, mutta pieni rebound tuli kuun loppua kohden. Sopivaan aikaan aloitetut ostot tekevät sen että salkku on edelleen 45,52% voitolla, eli noin 500€ tuli takapakkia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo aod olisi tällä hetkellä todella kohtuuhintainen. Mistä sitä voi ostaa? En ainakaan nähnyt siitä mainintaa nordnetin sivuilla olevasta rahastoluettelosta. Itse olen vielä Nordean asiakas mutta siellä eivät ainakaan tuota myy, joten olisin salkkuani siirtämässä.

Laskeskelin että otan 20 000 euron lainan ja laitan sen tuohon rahastoon jolloin lainan korko on 5% ja osinkotuotot lähes 20%

Anonyymi kirjoitti...

Osinkoa jakavista osakkeista suosittelen vilkaisemaan sellaista kuin autoliv. Autojen turvalaitevalmistaja. Kruunuilla ostamalla saa vähän suojaa euron arvon laskulta. P/E2011 alle 10. Tavoitehinta 490 kruunua, hinta tulee maanantaina olemaan ~370 kruunua ja osinkoa tulisi kvartaaleittain, syksyllä semmoisen 2,5 kruunua.

Osinko77 kirjoitti...

Kannattaa ehkä tarkistaa vielä tuo AOD:n hinta: http://www.cefa.com/FundSelector/FundDetail.fs?ID=113587 CEFA:n mukaan Premium on noin 25%, kun taas keskimäärin viimeisen vuoden aikana ollut noin 20% (ja ei ehkä ole niin hyvä maksaa 1,25$ että saat 1$ tavaraa). Hyvinhän ko. CEF on jakanut osinkoa: yli 6 dollaria julkaistuksesta, tosin julkistushinta oli 20 dollaria. Omaa pääomaa rahaston ei pitäisi jakaa, vaan tosiaan jakaa saadut osingot pelkästään ulos.

Muista myös että historia ei ole tae tulevaisuudesta: alussa AOD jakoi 0,18$ osinkoa, nyt "vain" 0,12$ osinko: eli jos se laskisi tuosta edelleen niin laskut menisi hieman uusiksi, ja dollarikurssi tuo pientä lisämaustetta tuohon.

Ihan osakkeena siis tuo käsitellään (mikä tekee sen että myös osingoista maksetaan vain 19,6% vero, ei 28% kuten rahastoista/ETF:stä) käsittääkseni. Nordnetin listoilta löytyy, ja ole varovainen tuon velkasijoittamisen kanssa: ei tunnu kivalta jos lainaa on 20 000e ja osakkeiden arvo tippuu esim 15 000e...

Hajauttaa kannattaa myös, mutta tuo CEF:hän toisaalta hoitaa sen puolen. Mutta muista tarkistaa vielä tuon taustatiedot, itse en ole ihan nyt ajantasalla sen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos neuvoista. Tuo hinta suhteessa NAV:hen on kyllä tosiaan hyvä pointti. Ajattelinkin nyt sitten ostaa tuota pienemmissä 100 kappaleen kuukausittaisissa erissä, jolloin käytännössä ostan sitä keskimäärin lähempänä NAV:tä olettaen että hinta heiluu sen ympärillä.