sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Viiden vuoden tauko?

Viisi vuotta on mennyt siitä kun viimeksi kävin blogissa kirjoittamassa - aika pitkä aika. Väliin on mahtunut paljon asioita, eli ns. oikeaa elämää: ero, työpaikan vaihto ja sitten pari vuotta sitten vielä muutto pois Suomesta (viimeinen hiukan siis yhdistelmä/seuraus molemmista edellisistä).

Osinko-salkku on ollut ihan hyvä kun asiat olivat eniten sekaisin (meni noin vuosi että en kirjautunut sisään katsomaan miten salkulla menee), mutta nyt olen taas alkanut yrittää löytää aikaa seurata osakkeita ja sijoittaa suoraan. Sijoitustyyli on ehkä hiukan vaihtunut vuosien varrella (myös johtuen siitä että osinko-osakkeet on arvostettu aika korkealle tällä hetkellä), ja nopeasti selaten vanhoja kirjoituksia niin pakko sanoa että melkoisia virheitä on sattunut. Tosin tämä täsmää siihen että sama mitä yrität tehdä niin vaatii noin 10 000 tunnin harjoittelua että hallitset asian, olkoon sitten laskettelua, sijoittamista tai jotain muuta.

Tarkoitus on nyt lukea läpi kaikki kirjoitukset (mitä olen aikaisemmin tuottanut), ja sitten joko poistaa blogi tai kirjoittaa hieman enemmän ja useammin, vähän eri näkökulmasta. Olen itse lukenut läpi Mr Money Mustachen kirjoituksia (http://www.mrmoneymustache.com) ja "sijoituskirjallisuutena" Guy Spierin "Education of a Value Investor" sekä Jason Zweigin "Your Money and Your Brain" - voin suositella jos eivät ole tuttuja.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos lukusuosituksista ja jos vain jaksat vielä kirjoittaa olisi mukava lukea lisää "oppimisprojektistasi" ja miten elämänmuutokset vaikuttavat sijoittamiseen. Esim ulkomaille muuttaminen varmasti tuo erilaista näkökulmaa asiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä salkullesi kuuluu? Onko tullut kasvua?

Osinko77 kirjoitti...

Muutaman jutun ajattelin kirjoitella - on mielenkiintoista nähdä että Suomessa on aika paljon kirjoiteltu sijoittamisesta, aikaisemmin se oli hiukan tabu-asia.

Salkku on kasvanut melkoisesti ja on tällä hetkellä 250k€+ - syynä ei ole vain onnistuneet sijoitukset, vaan myös se että olen saannut hieman perintöä, möin asuntoni pois voitolla jne.