sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Marraskuun kuukausikatsaus

Hiukkasen myöhässä marraskuun kuukausikatsauksella, mutta markkinat ovat sen verran sekavat että en oikein tiedä mitä tässä pitäisi tehdä: olen enemmänkin keskittynyt olemaan tekemättä mitään salkun suhteen.Salkku on siis tuottanut 21,7% alusta alkaen, ei mikään järisyttävän hyvä tuotto melkein kahdelle ja puolelle vuodelle mutta vielä plussalla. Vuoden alusta tuotto on noin -10%, ja viime kk tuotto oli about saman verran tappiota kun mitä siirsin sinne uutta rahaa. Pidän tosiaan nyt noin 15% rahoista vapaana (=1% korolla Nordnetin tilillä) jos sattuisi tulemaan yllättävän hyviä ostopaikkoja.

Osinkoa tippui mukavat 111,10€ verojen jälkeen: niistä isoimmat olivat WesC (noin 50€ - Nordnetin osinkoraportti näytti tästä vain ennakonpidätyksen) ja Svolderin 30€: tämän lisäksi NorthStar Realty korotti osinkoa joten sieltä tuli 25$, Abbot Laboratoriesilta 12$ ja Alpine Total Dynamic, Realty Income sekä Strategic Global Income Fundilta noin 4$/kpl.

Merkitsin myös KappAhlin osakkeet uusmerkinnässä, ja kun hinta tosiaan oli edullinen niin kovin paljon rahaa sinne ei mennyt. Olen erittäin, erittäin pihalla markkinoista ja mihin ne on menossa, enkä uskalla oikein ostaa mitään tällä hetkellä: Yhdysvalloissa saattaisi olla jotain kiinnostavia, 4 kertaa vuodessa osinkoa jakavia yrityksiä mutta kun ei tiedä miten toi euro/dollari menee ja on jo iso osa salkussa ulkomaisessa valuutassa... Pitäisi varmaan metsästää jotain Saksalaisia osakkeita salkkuun, mutta jos tämä eurotilanne vielä tästä pahenee myös pörssin mielestä niin tulee vielä parempia ostopaikkoja. Joten tällä hetkellä olen sitä mieltä että näillä mennään: ehkä saatan kotiuttaa "tappiota" ennen vuodenvaihdetta hieman lisää.

3 kommenttia:

Laiska sijoittaja kirjoitti...

Hyvä että olet jatkanut kuitenkin ostoja epävarmuudesta huolimatta. Tässä viimeisen puolen vuoden aikana tehdyt ostot tulevat osoittautumaan hyviksi sijoituksista pitkällä aikavälillä. Kriiseja tulee aina, pidempi tähtäin ratkaisee.

Osinko77 kirjoitti...

No nyt oli itse asiassa ensimmäinen kk kun en ostanut mitään :) Itse hieman pelkään tämmöistä "new normal" tilannetta a 1929 jälkeisen pörssiromahduksen jälkeen: osakkeiden hinnat pysyivät useita vuosia huokeina, ja osinkotuotto oli 5-10% välillä.

Eli siksi en ole "all-in", vaan katsotaan miten tuo eurokriisi etenee: jos nyt kurssit laskisi että "normiosingot" olisivat 7-8% vuodessa niin kyllä se minulle kelpaa kunhan on varaa ostaa osakkeita siihen aikaan myös.

Jago kirjoitti...

Onko sulla jotakin sähköpostiosoitetta mihin voi olla yhteydessä? Bloggerin profiilistasi sitä ei löytynyt.