keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Elokuun kuukausikatsaus

Elokuussa salkku nousi hieman, vaikka kuukausi muuten oli laskukausi. Salkku saavutti myös uuden "all-time high" huhtikuun jälkeen, toki vain 30€:lla.



Osinkoa tuli: SGL 4,64$ ja 4,89$, AOD 2x 4,29$, NorthStar Realty 20$, Realty Income 4,17$, Hudson City Bancorp 20,1$ sekä Teekay Tankers 28,56$. Osinkoa yhteensä: 93,29$ (verojen jälkeen: 79,29$) eli 62,52€. Osa osakkeista siis maksoi kaksi kertaa (SGL ja AOD), ja Hudson tuli "hieman etuajassa" mitä olin osinkohajautuksen mukaan ajatellut.

Salkun tuottoprosentti on mukavat 43,92%, ja pikkuhiljaa osingot alkavat myös näkyä eri käyrässä: hieman alle 10% voitosta on juuri osinkoa. Hieman muutoksia salkuun tuli, mutta lisää näistä eri jutussa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Osinkoja ropisee... tää sun blogis
on loistava osoitus siitä kuinka pitkäjänteinen säästäminen kannattaa. Itse aloitin -96 suht säännöllisen osakesäästämisen ja osingonmaksun aikaan keväisin tuntuu melko mukavalta. Harmi kun silloin ei ymmärtänyt ulkomaisten pörssien päälle ja hankalaa se kai olisi ollutkin. Mitä ajattelit ostaa seuraavaksi?

Laiska sijoittaja kirjoitti...

Osinkoja näyttää tosiaan tulevan, varmaan on mukavaa huomata että pienistä puroista kasvaa jossain vaiheessa suuri virta! :)

Mitä olet muuten ajatellut tehdä, jos osinkojen verotus kiristyy?

Osinko77 kirjoitti...

@Anonyymi: Joo, on muuttunut paljon helpomaksi ostaa ulkomailta osakkeita. Harmi että Nordnet korotti hintoja, mutta on ollut varmatoiminen ja on vielä edullisemmasta päästä. Tällä hetkellä olen miettinyt Emersonin muuntoa Johnson & Johnsoniksi: Emersonin osingot kun näillä hinnoilla alkaa lähenee 2%, ja taas vastaavasti J&J:stä saisi lähemmäs 4%... Hirveitä voittoja tässä ei tulisi käärittyä arvonnousun yms, mutta kumminkin semmoiset noin 8-10% ja alle vuosi tässä on oltu kiinni.

Myös pitäisi alkaa etsimään uusia ostokohteita.

@Laiska: Onhan noissa pankkitileissäkin se 28% verotus, ja jos saan osingoista noin 4-5% vuosituoton niin aika samoihin tuo menee (varsinkin kun tällä hetkellä saa pankeista 1-2%).

Harmillistahan se on ettei Suomessa kannusteta osakeomistukseen, esim mielestäni joku 1000e/vuosi voisi mielestäni olla "verotonta" osinkoa, sen yli sitten menisi kaikesta veroa. Tällä kun saavutettaisiin se, että suomalaiset myös omistaisivat suomalaisia yrityksiä... tosin tuota lakia ei voi eu aikana kait oikein säätää niin että verovapaus koskisi vain suomalaisia osakkeita.

Osinko77 kirjoitti...

Ainiin, vielä osinkoverotuksen kiristämisestä: ETF:t tulee tällöin myös melko varmasti salkkuun, tällä hetkellä en ole niitä ostanut kun tosiaan osinkoverotus on 28%.